OPERA2DAY

vrijdag 24 mei 2019

Amadeus in 70 theaters door heel Nederland

Amadeus in 70 theaters door heel Nederland

De Theateralliantie, Het Nationale Theater en OPERA2DAY presenteren Amadeus, een gloednieuwe muziektheaterversie van Peter Shaffers beroemde toneelstuk.

Wanneer de jonge, onconventionele Mozart in Wenen verschijnt aan het hof van de Keizer, raakt de vaste hofcomponist Salieri gegrepen door jaloezie: de inspiratie waar hij vergeefs naar zoekt, moet God aan Mozart royaal hebben geschonken. Amadeus wordt geregisseerd door Theu Boermans met Sander Plukaard als Mozart en Mark Rietman als Salieri. Naast de 9 castleden verschijnen op het toneel 40 koorleden – in elke stad een ander koor – en een door OPERA2DAY gecast liveorkest. Hernán Schvartzman, muzikaal leider van OPERA2DAY, is verantwoordelijk voor de muziek. Daniël Hamburger arrangeerde Mozarts composities en Lucie Chartin schittert als sopraan. Dit trio werkte eerder samen aan OPERA2DAY's Hamlet en Dr. Miracle’s last illusion.

Amadeus gaat op zaterdag 15 juni 2019 in première in Het Nationale Theater/Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Meer informatie en tickets

 

donderdag 2 mei 2019

L'Orfeo: samenwerking met de Nederlandse Reisopera

L'Orfeo: samenwerking met de Nederlandse Reisopera

OPERA2DAY slaat in seizoen 2019-2020 de handen ineen met de Nederlandse Reisopera en Studio Drift voor de productie van L’Orfeo van Claudio Monteverdi. Hernán Schvartzman, muzikaal leider van OPERA2DAY, dirigeert de voorstelling en stelde samen met Mike Fentross het orkest van La Sfera Armoniosa samen. De musici spelen op originele instrumenten.

De voorstelling is in januari en februari 10 maal te zien in schouwburgen door heel Nederland.

Lees hier meer over de voorstelling.
Bekijk hier de speellijst.

  • '

    'In Den Haag voltrekt zich een waar mirakel'

    '
  • Theaterkrant
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger