OPERA2DAY

vrijdag 24 mei 2019

Amadeus in 70 theaters door heel Nederland

Amadeus in 70 theaters door heel Nederland

De Theateralliantie, Het Nationale Theater en OPERA2DAY presenteren Amadeus, een gloednieuwe muziektheaterversie van Peter Shaffers beroemde toneelstuk.

Wanneer de jonge, onconventionele Mozart in Wenen verschijnt aan het hof van de Keizer, raakt de vaste hofcomponist Salieri gegrepen door jaloezie: de inspiratie waar hij vergeefs naar zoekt, moet God aan Mozart royaal hebben geschonken. Amadeus wordt geregisseerd door Theu Boermans met Sander Plukaard als Mozart en Mark Rietman als Salieri. Naast de 9 castleden verschijnen op het toneel 40 koorleden – in elke stad een ander koor – en een door OPERA2DAY gecast liveorkest. Hernán Schvartzman, muzikaal leider van OPERA2DAY, is verantwoordelijk voor de muziek. Daniël Hamburger arrangeerde Mozarts composities en Lucie Chartin schittert als sopraan. Dit trio werkte eerder samen aan OPERA2DAY's Hamlet en Dr. Miracle’s last illusion.

Amadeus gaat op zaterdag 15 juni 2019 in première in Het Nationale Theater/Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Meer informatie en tickets

 

donderdag 2 mei 2019

Festival Classique 2019: Coco Comfortfood in het Kurhaus

Festival Classique 2019: Coco Comfortfood in het Kurhaus

Voor de derde keer in drie jaar tijd werkt OPERA2DAY mee aan Festival Classique. Na bijzondere locaties als de kantine visafslag (Schubert in Scheveningen) en het Scheveningse strand (Carmina Burana) is het nu de beurt aan het Kurhaus met Coco Comfortfood: een muzikale voorstelling, welkomstdrankje en driegangen-diner in één!

De brigade van Restaurant Waves at the Kurhaus staat garant voor heerlijke, ‘troostrijke’ gerechten. Tussen de gangen door verrast het Coco Collectief, dat bestaat uit vijf zangeressen en een pianist, met muziek van onder andere Schubert, Brahms, Piazzolla en Bizet. Een bijzondere muzikale én culinaire belevenis tegen de achtergrond van de historische grandeur van het prachtige Kurhaus.

Lees hier meer.

Coco Comfortfood is een samenwerking van OPERA2DAY, Festival Classique en het Coco Collectief

  • '

    'OPERA2DAY bewees opnieuw dat men rekening moet houden met dit Haagse opera-bedrijf, dat vanuit traditie de ene sensationele voorstelling na de andere realiseert'

    '
  • Theaterkrant