OPERA2DAY

maandag 10 juni 2024

Modelo62 te gast in ons thuishonk CC Concordia

Modelo62 te gast in ons thuishonk CC Concordia

Op 8 en 9 juni was ensemble Modelo62 te gast in ons thuishonk in Den Haag, CC Concordia met de voorstelling Three Degrees from Realilty. In deze interdisciplinaire voorstelling speelde het publiek een centrale rol: zij bepaalde het verloop van de voorstelling door de keuzes die ze tijdens de voorstelling maken, in relatie tot gegeven aanwijzingen. In deze productie werd het publiek uitgenodigd om muziek op een andere manier te beleven. Met oprichter
Ezequiel Menalles werkten we al eerder samen voor nieuwe muziek voor onze Médée en ook voor in de toekomst willen we met het gezelschap nieuwe paden onderzoeken.

Three Degrees

De voorstelling speelt zich af in drie ruimtes, waar het publiek telkens een andere werkelijkheid ervaart. De eerste ruimte (graad 1) speelt zich af op het podium en bootst de realiteit na waar mensen onbemiddelde relaties hebben met de wereld om hen heen. De tweede ruimte (graad 2) speelt zich af in een andere ruimte, een traditionele zaal voor het publiek. De derde ruimte (graad 3) is waar de fysieke ruimte uiteenvalt en digitaal wordt. Alle beelden en geluiden uit de eerste en tweede ruimte worden digitaal getransformeerd en online gestreamd, zodat iedereen er in realtime toegang toe heeft. De voorstelling ging eerder in première tijdens de Gaudeaumus Muziekweek. 

Over Modelo62

Modelo62 is een ensemble dat zich richt op de uitvoering van hedendaagse muziek, met een sterke interdisciplinaire component.
Naast het uitvoeren van bestaand hedendaags repertoire is het de ambitie van Modelo62 om voor de groep op maat gemaakte werken te creëren in samenwerking met zowel jonge als gevestigde componisten en makers uit verschillende disciplines.
Modelo62 functioneert als een laboratorium voor nieuwe artistieke experimenten. Modelo62 beschouwt zichzelf als een muzikaal ensemble maar ook als een productiehuis dat tijd en middelen vrijmaakt om nieuwe projecten te ontwikkelen. Modelo62's visie is om een nieuw publiek te bereiken met hedendaagse muziek en hen een transformerende ervaring te bieden. In de 20 jaar van zijn bestaan heeft Modelo62 meer dan 100 nieuwe werken op het podium gebracht.

Modelo62 heeft een sterke experimentele identiteit ontwikkeld waarin het bevragen van de traditionele concertrituelen een handelsmerk van het ensemble is geworden. De internationale diversiteit van de leden maakt het tot een veelzijdig en veelzijdig collectief. Het ensemble is ook voortdurend in beweging: hoewel het een kernteam van musici heeft, staat de vorm van het ensemble niet vast. Modelo62 is een collectief dat altijd nieuwe leden uitnodigt om samen te werken, een flexibele vorm die het mogelijk maakt om nieuwe manieren van samen muziek maken te verkennen en tegelijkertijd het vocabulaire van het ensemble te verbreden.

 

  • '

    The company has created a 21st century recipe for opera that could almost certainly not have been imagined in any other era

    '
  • Opera Now
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger