OPERA2DAY

vrijdag 5 april 2019

13 en 14 april OPERA2DAY-weekend bij Stingray Brava

13 en 14 april OPERA2DAY-weekend bij Stingray Brava

13 en 14 april is het OPERA2DAY-weekend bij Stingray Brava! Op zaterdag om 14:00 zenden zij de registratie van onze Hamlet uit, en op zondag om 12:30 Mariken in de tuin der lusten.

Hamlet
In 2018 presenteerden OPERA2DAY en het New European Ensemble Hamlet, een ‘grand opéra’ van Ambroise Thomas en een psychologische thriller zonder weerga. De Franse componist baseerde zijn meesterwerk op Shakespeare’s beroemde toneelstuk en schreef met Hamlet een van de geliefdste opera’s van zijn tijd. In een nieuwe, compacte versie lieten we opera en film samensmelten, om diep te kunnen doordringen in de gedachtewereld van de hoofdpersoon.

Mariken in de tuin der lusten
OPERA2DAY presenteerde in het najaar van 2015 Mariken in de tuin der lusten, een nieuwe opera gebaseerd op het verhaal van Mariken van Nieumeghen. Precies 500 jaar daarvoor verscheen in Antwerpen de eerste uitgave van dat ‘mirakelspel’. Het verhaal heeft in alle eeuwen niets aan kracht verloren en behoort onomstotelijk tot de canon van de Nederlandse cultuur. In een nieuwe opera wilde OPERA2DAY het ontroerende en intense verhaal op een nieuwe en aangrijpende manier vertellen. Daarvoor werd samengewerkt met de gerenommeerde partners het Nationale Toneel, Asko|Schönberg en Cappella Amsterdam. Componiste Calliope Tsoupaki schreef de muziek.

Klik hier om te kijken hoe je de zender op je tv kunt vinden.

  • '

    'OPERA2DAY bewees opnieuw dat men rekening moet houden met dit Haagse opera-bedrijf, dat vanuit traditie de ene sensationele voorstelling na de andere realiseert'

    '
  • Theaterkrant
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger