OPERA2DAY

woensdag 5 mei 2021

Video-operawandeling Deine Winterreise: t/m 12 september in Den Haag

Video-operawandeling Deine Winterreise: t/m 12 september in Den Haag

Vanaf 25 mei presenteren M31 Foundation en OPERA2DAY een muzikale reis waarin we onze gevoelens van afzondering (de corona-winter met al zijn beperkingen) los kunnen laten en ons weer kunnen richten op een nieuw cultureel begin.

De aangrijpende liederencyclus Winterreise van Franz Schubert krijgt een nieuwe, aansprekende vorm als video-operawandeling door Den Haag. In ongeveer 3,5 uur loop je langs 24 locaties in Den Haag, van Hollands Spoor naar Centraal Station. Langs de route vind je QR-codes waarmee je op je eigen smartphone een filmclip kunt openen met een lied uit de cyclus, vertolkt door Martijn Cornet en Shuann Chai. Elk lied wordt een audiovisueel gedicht dat de dialoog aangaat met de straten, pleinen en parken van de stad. Zorg dat je een goede koptelefoon of oorjes hebt als je de wandeling gaat lopen. 

In de liederen probeert een naamloze jongeman al lopend zijn evenwicht terug te vinden na een eenzame tijd van distantie en vervreemding, waarbij de omgeving steeds zijn gemoedstoestand weerspiegelt. Jij loopt letterlijk met hem mee. Een indringende ervaring, die elke individuele wandelaar de troost van onvergetelijke muziek biedt.

De wandeling is gratis op elk moment van de dag te volgen tot in ieder geval 12 september 2021. 

Klik hier voor meer informatie. 

  • '

    Het Haagse OPERA2DAY weet keer op keer van opera een totaalbeleving te maken

    '
  • Scenes
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger