OPERA2DAY

OPERA2DAY organiseert bij vrijwel alle producties educatieprojecten voor het voortgezet onderwijs. Sterker nog, educatie en participatie zijn bij ons onderdeel van het artistieke concept van de voorstelling. In de educatieprojecten geven wij de leerlingen een actieve rol in of rondom de voorstelling om hen zo betrokken en enthousiast te maken voor opera. Vaak is een OPERA2DAY-voorstelling hun eerste kennismaking met het genre. We werden zelf onverwacht door opera geraakt toen we jong waren. Het veranderde ons leven. Nu hopen we de jonge mensen van nu diezelfde geweldige ervaring te kunnen geven.

Klik hier voor meer informatie over ons huidige educatieve aanbod voor het VO.

Ben je benieuwd of onze educatieprojecten geschikt zijn voor jouw leerlingen? Wil je iets weten over de tijdsinvestering op school en/of in het theater? Heb je vragen over het maximum/minimum aantal leerlingen dat kan deelnemen? Of wil je meer weten over de kosten? Voor alle vragen en voor overleg kun je contact opnemen met Mieke van der Ven, onze coördinator educatie: educatie@opera2day.nl of 06-23365583.

Ben je nieuwsgierig naar onze vorige projecten? Je leest er hier alles over.

 

OPERA2DAY is Cultuurkaartacceptant.

 

Reacties van docenten

"Ik denk werkelijk dat dit een van de beste projecten is geweest die ik de afgelopen jaren heb gedaan met een kunstklas."

“Toen het doek viel, stonden de leerlingen onmiddellijk op om te klappen. Ze zeiden dingen als: "Ooo maar ik wist niet dat opera zó was" en "we gaan volgend jaar weer!".”

“Als ergens vijf sterren uitgedeeld zouden mogen worden, zouden deze gaan naar de educatieve dienst van Opera2Day, die met de voorbereiding en uitvoering er zorg voor heeft gedragen dat deze leerlingen een onvergetelijke ervaring hebben gehad.”

“Echt wel de kracht dat de inbreng van de leerlingen zo'n geslaagde en ook inhoudelijke rol heeft. Ze zaten allemaal te stralen van trots.”

“Wat een onvoorstelbaar goed idee, om de leerlingen in een moeilijke discipline als opera te laten participeren. Met enthousiasme, gecombineerd met vakkundigheid is door OPERA2DAY een stuk kunstbeleving neergezet, dat er voor gezorgd heeft dat onze leerlingen opera anders zijn gaan zien en voelen.”

“De workshop was echt geweldig! De inhoud sloot erg goed aan bij de kennis van de leerlingen (erg knap in elkaar gezet). Wellicht het mooiste compliment kwam van een leerlinge die mij vertelde dat de leerlingen die er niet bij konden zijn dit heel erg leuk hadden gevonden en echt iets gemist hadden!”

  • '

    OPERA2DAY demonstrates that there is a brave new world of opera out there which has yet to be fashioned

    '
  • Arts Talk Magazine
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger