OPERA2DAY

OPERA2DAY organiseert bij haar meeste producties educatieve projecten voor het middelbaar onderwijs. Projecten waarin wij leerlingen een actieve rol in of rondom de voorstelling geven, en hen zo betrokken en enthousiast maken voor hun (vaak) eerste opera-ervaring. 

Meer weten over aankomende (of vorige) projecten? Neem dan contact op met coordinator Mieke van der Ven, via educatie@opera2day.nl of 06-23365583.

Reacties van docenten

"Ik denk werkelijk dat dit een van de beste projecten is geweest die ik de afgelopen jaren heb gedaan met een kunstklas."

“OPERA2DAY heeft ons vanuit het prachtige Dolhuys Kermis enthousiast gemaakt voor het Médée-project. Waarlijk een uniek project. Wat een onvoorstelbaar goed idee, om de leerlingen in een moeilijke discipline als opera te laten participeren. Met enthousiasme, gecombineerd met vakkundigheid is door OPERA2DAY een stuk kunstbeleving neergezet, dat er voor gezorgd heeft dat onze leerlingen opera anders zijn gaan zien en voelen.”

“Wij vonden de workshops zeer boeiend en informatief. De opzet om leerlingen meer erbij te betrekken en mee te laten doen is een geweldig idee en maakt 'naar de opera gaan' voor leerlingen een stuk interessanter. De leerlingen vonden het deelnemen spannend, leuk en leerzaam.”

“Wij zijn heel enthousiast over de kwaliteit van de workshops en de begeleiding naar de figuratie en niet in het minst over de voorstelling Mariken in de tuin der lusten, die zo goed werd ontvangen mede door de gedegen voorbereiding. Wat ons betreft een heel mooi en waardevol project.”

“Voor ons was Dr. Miracle een wonder – de hele groep muziekleerlingen deed mee, van Havo 4 tot en met VWO 6. De workshop was fantastisch en het feit dat ze in de voorstelling een belangrijke rol speelden was voor alle deelnemers een geweldige ervaring. Bovendien: wat is het een mooie voorstelling. Een van hen zei: ‘Ik wist niet dat opera zo leuk kon zijn.’ Nou, deze wel hoor.”

 

Reacties van leerlingen

"Op donderdag 20 november gingen wij met onze klas CKV-muziek naar de operavoorstelling Médée. We gingen niet zomaar naar deze opera, maar we speelden zelf mee in het stuk. Onze rol was het spelen van het volk. We kregen in drie weken een schreeuwkoor en een feestlied aangeleerd. In deze drie weken kregen we zowel zanglessen als theaterlessen. Tijdens de theaterlessen kregen we zinnen die we moesten roepen door de zaal heen. Ook hebben we de verhaallijn doorgenomen.

Op de avond van de opera moesten we om half zes in het theater zijn. Hier hadden we de generale repetitie met het orkest en de dirigent en hoorden we de laatste aanpassingen. We zaten verspreid door de zaal in groepjes van drie. Naast ons deden nog drie koren mee en een andere middelbare school. Om half acht begon de opera, we waren natuurlijk gespannen. Maar we hadden gelukkig nog twee uur voordat ons stuk begon.
We vonden het beiden leuk en indrukwekkend, dit maak je niet iedere dag mee. We waren nog nooit naar een opera geweest, daarom was het heel speciaal voor ons. De manier waarop de rest van het publiek reageerde, maakte het extra leuk. Het publiek was verrast maar ook enthousiast. Toen we begonnen met het lied, zag je ook veel mensen gelijk omkijken waar het gezang vandaan kwam. 
Wij willen Opera2Day ontzettend bedanken voor de ervaring. En natuurlijk ook onze CKV-docent die dit voor ons heeft geregeld."

  • '

    It is hard to think of an opera company less conventional than OPERA2DAY

    '
  • Opera Now
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger