OPERA2DAY

Alice Gubler

Alice Gubler

Algemeen directeur (tot en met 30 juni 2021)

Alice Gubler bouwde, sinds haar aantreden in 2009, samen met Serge van Veggel en Hernán Schvartsman de stichting OPERA2DAY uit van een incidentele projectorganisatie tot een gezelschap dat een vaste waarde is geworden in het Nederlandse muziektheaterlandschap.

De in Zwitserland geboren Alice Gubler volgde een opleiding aan de conservatoria van Zürich en Amsterdam, waar zij Blokfluit en Oude Muziek studeerde. Tijdens haar studie gaf ze les op muziekscholen en werkte ze als publieksbegeleider en figurant bij Opernhaus Zürich, waardoor ze vele operaproducties van dichtbij kon meemaken.

In de daaropvolgende jaren leidde haar interesse in andere culturen tot een carrière in de reiswereld, waarbij zij werkzaam was in verschillende functies in Europa, Afrika, Zuid-Amerika en Azië. In dezelfde periode behaalde ze cum laude een MA in Interculturele Communicatie aan de Donau-Universität in Krems in Oostenrijk, aangevuld met een semester aan de School for International Training in Vermont (VS). Daarna rondde ze ook een opleiding af als Intercultureel Trainer/Coach aan de Friedrich Schiller Universität in Jena in Duitsland.

In 2007 keerde ze terug naar de muziek als productiebegeleider van de Cecilia Bartoli’s Europatournee rond de legendarische 19e eeuwse mezzosopraan Maria Malibran. Sinds 2008 woont Alice Gubler in Den Haag, waar ze werkte als productieleider van de afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium, als zakelijk leider van Musica Antica da Camera en als projectleider bij de Dutch National Opera Academy.

Alice Gubler is een van de initiatiefnemers en lid van de stuurgroep van het Independent Producers Forum; een onderdeel van Opera Europa, de organisatie waarin meer dan 200 Europese operahuizen en –festivals zijn verenigd. Voorts is zij vanuit OPERA2DAY lid van het overleg van de directies Podiumkunsten in Den Haag.

Met een Postgraduate Management van Culturele Organisaties aan de Antwerp Management School onderbouwde zij haar gave om het creatieve en het zakelijke tot een krachtig geheel te smeden.

 

 

 

 

 

 

  • '

    Op weg naar theatrale perfectie

    '
  • Opus Klassiek
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger