OPERA2DAY

maandag 31 mei 2021

Ervaar The Mad King ook live | 10 juni in première in Theater Rotterdam

Ervaar The Mad King ook live | 10 juni in première in Theater Rotterdam

Het gaat nu dan toch écht gebeuren! Eindelijk mogen de theaters weer publiek ontvangen op de veilige manier die ze al zo lang paraat hebben. 

Na onze online première in januari en tal van enthousiaste reacties kijken wij uit naar het effect van deze even beklemmende als uitgelaten voorstelling op een live aanwezig publiek. Bariton Wiebe-Pier Cnossen is de virtuoze ‘mad king’, die te midden van de bont uitgedoste musici van het New European Ensemble zijn wanen bestrijdt door zijn zangvogels melodietjes te leren. Wij vulden de Eight Songs for a Mad King van Peter Maxwell Davies aan met muziek van Händel, en arrangementen en een soundscape van Brendan Faegre onder muzikale leiding van Hernán Schvartzman. NRC roemde in de bespreking van de live-stream deze ‘gouden greep’, het Duitse O-Ton vond de productie ‘weelderig aangekleed en muzikaal sterk’ en het internationale Bachtrack gaf The Mad King de maximale waardering: vijf sterren!

The Mad King gaat op tournee langs Rotterdam, Utrecht, Alkmaar, Den Haag en Amsterdam vanaf 10 juni 2021. 

Klik hier voor meer informatie en de speellijst. 

  • '

    OPERA2DAY bewees opnieuw dat men rekening moet houden met dit Haagse opera-bedrijf, dat vanuit traditie de ene sensationele voorstelling na de andere realiseert

    '
  • Theaterkrant
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger