OPERA2DAY

vrijdag 13 november 2020

In de maak: The Mad King

In de maak: The Mad King

Zelfs tijdens deze lockdown houdt OPERA2DAY de blik gericht op de toekomst, waarin de zalen hopelijk weer heerlijk vol zullen zitten. Voor het zover is werken we met het New European Ensemble en museum Speelklok aan The Mad King, een meeslepende en kleurrijke theaterbelevenis, die we geheel volgens de coronamaatregelen kunnen uitvoeren.

Opgenomen in deze nieuwe voorstelling is "Eight Songs for a Mad King", de legendarische solo voor bariton en klein ensemble van de Britse componist Peter Maxwell Davies. De 'mad king' uit de titel is George III van Engeland, de vorst die behalve de Amerikaanse koloniën ook zijn verstand verloor. Zo gebruikte hij de deuntjes uit zijn mechanische orgeltje om zijn goudvinken te leren zingen... In deze nieuwe productie worden de acht songs afgewisseld met muziek van Georg Friedrich Händel. Als productief hofcomponist componeerde hij naast opera's en oratoria vogelgezang, volksliederen en nog veel meer verrukkelijke barokmuziek.

The Mad King wordt een fonkelende bonte opera waarin een machtige man in isolatie zijn wanen bestrijdt, er een vreemde gast zijn intrede doet, er wonderlijke klanken klinken en wij allemaal op de vleugels van de kunst voor even 'corona-proof' kunnen ontsnappen aan onze afzondering. Wij verheugen ons op deze voorstelling, die in januari in première zal gaan, gevolgd door een tournee t/m maart.

Klik hier voor meer info

Bekijk hier de speeldata (Speeldata worden aangevuld in de komende weken) 

  • '

    OPERA2DAY demonstrates that there is a brave new world of opera out there which has yet to be fashioned

    '
  • Arts Talk Magazine
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger