OPERA2DAY

Maak de DVD van Hamlet mogelijk, teken nu in

In 2018 toert OPERA2DAY met Hamlet, een ‘grande opéra’ van Ambroise Thomas. Hamlet is een parel in de operageschiedenis, met een aangrijpend verhaal en prachtige muziek. Het stuk werd alleen in Den Haag al 153 keer opgevoerd, om daarna 100 jaar lang van het podium te verdwijnen…

We willen Hamlet laten zien én horen aan zo veel mogelijk mensen, binnen en buiten de theaters. Om te voorkomen dat Hamlet opnieuw voor 100 jaar uit het zicht en gehoor verdwijnt, willen we daarom een professionele opname maken van onze productie, die we uit willen brengen op DVD en als hoogwaardige streaming.

Om dit te kunnen realiseren hebben we uw hulp nodig. Alleen met uw steun kunnen we de DVD mogelijk maken. Doneer op voordekunst.nl, dat kan al vanaf €20, en ontvang als eerste de DVD of toegang tot de opname in hoge streamingkwaliteit. 

Klik op de onderstaande knop om meer te lezen of direct te doneren.

 

DR. MIRACLE'S LAST ILLUSION

dvd

KOOP NU VOOR € 29,95 (klik hier)

We volgen de ongrijpbare illusionist Dr. Miracle. Hij betovert in zijn rondreizend theater het publiek met ogenschijnlijk luchtig variété. Hij stelt de zwaartekracht en andere natuurwetten op de proef. Tijdens een van zijn voorstellingen laat zijn assistente het leven door een tragisch ongeluk. Dr. Miracle raakt volledig bedwelmd door de schoonheid van haar overgang naar het eeuwige licht. Hij wordt overvallen door een overweldigend verlangen om deze ervaring opnieuw te ondergaan. In zijn zoektocht neemt hij steeds nieuwe gedaanten aan, en raakt hij verzeild in een mysterieuze wereld vol slaapwandelaars, waanzinnigen en dolende zielen. Kijken we naar lichtvoetige illusies? Of zien we een gedetailleerd verslag van een reeks gruwelijke moorden?

 

Subtitels: NEDERLANDS / ENGLISH
Audio: Dolby Digital 5.0
Lengte: 94 min
Achtergronden bij het project hier
Reacties van pers en publiek klik hier
Online streaming versie klik

Deze registratie werd mogelijk gemaakt door

 logo

en alle donateurs via www.voordekunst.nl

 

Bewaren

 

Mariken in de tuin der lusten


 
Place de l'Opera over de registratie van Mariken in de tuin der lusten: "De opname, geregisseerd door cineaste Sonia Herman Dolz, doet het fascinerende werk van Calliope Tsoupaki volop recht." Lees hier het volledige artikel.

Mariken in de tuin der lusten is gebaseerd op het verhaal van Mariken van Nieumeghen, waarvan precies 500 jaar eerder de eerste uitgave verscheen. Het verhaal heeft in alle eeuwen niets aan kracht verloren en behoort onomstotelijk tot de canon van de Nederlandse cultuur. We volgen de nieuwsgierige maar ook kwetsbare Mariken op een reis door een duistere wereld. Ze komt daarbij intrigerende karakters tegen, zoals een feeks van een tante, een verleidelijke duivel, en een inquisitoire paus. Naar analogie met het drieluik De tuin der lusten van Jeroen Bosch (tijdgenoot van Mariken van Nieumeghen) komt ze vanuit 'De besloten hof' nabij Nijmegen terecht in 'De tuin der lusten' van het Antwerpse stadsleven, waarin ze zeven jaar lang met de duivel een uitbundig leven leidt. Uiteindelijk gaat ze op zoek naar 'Boetedoening' en eindigt vol berouw in het Wittevrouwenklooster in Maastricht. Daar leeft ze geketend en bidt om verlossing. 

Bewaren

Bewaren

 
Subtitels: NEDERLANDS / ENGLISH
Audio: Dolby Digital 5.0
Lengte: 121 min
Achtergronden bij het project hier
Reacties van pers en publiek klik hier
Online streaming versie klik hier
 

Deze registratie werd mogelijk gemaakt door

en alle donateurs via www.voordekunst.nl

 

 

Bewaren

Bewaren

La troupe d'Orphée

 
OPERA2DAY stelt u voor aan La troupe d'Orphée, de rondreizende groep zangers, dansers en musici rondom de meest goddelijke zanger aller tijden: Orphée. Hoor en zie hoe hij met zijn fantastische zang de wilde dieren weet te temmen en de goden van de onderwereld weet te vervoeren. Ontmoet zijn wonderschone geliefde Euridice. Raak ontroerd door het verhaal van hun liefde, verwonderd door de toverachtige dans en meesterlijke klanken van Charpentier. Deze voorstelling is een hommage aan de tijd waarin rondreizende troupes in Europa muziektheatervoorstellingen gaven in tennis courts and stables. Eenmalig verschijnt zo’n troupe weer ten tonele, nu in de Grote Kerk Den Haag. Centraal staat daarbij het oeuvre van Marc-Antoine Charpentier. Diens zijn korte opera La descente d’Orphée aux enfers wordt omringd door speelse en energieke werken die hij schreef voor theatergrootmeester Molière. De voorstelling, een coproductie met De Dutch Don’t Dance Division werd enthousiast door de Nederlandse pers onthaald: een 'betoverend saluut' aan de troupes 'overlopend aan spelplezier', 'Een adembenemende Orphée' en 'zelden klonk oude muziek zo nieuw, kortom 'een waar mirakel'. De professioneels nomineerden, en het publiek koos de productie tot 'Opera van het jaar'.

Bewaren

 
Subtitels: NEDERLANDS / FRANCAIS / ENGLISH
Audio: Dolby Digital 5.0
Lengte: 115 min
Achtergronden bij het project hier
Over uitverkiezing Opera van het jaar klik hier
Reacties van pers en publiek klik hier
Online streaming versie klik hier

Deze registratie werd mogelijk gemaakt door

Beurs Creatief Toptalent Den Haag
Alle donateurs via www.voordekunst.nl
 
 
 

 

Bewaren

  • '

    'De ene spraakmakende voorstelling na de andere'

    '
  • Theaterkrant