OPERA2DAY

This isolation drives me mad(?)


Veel wereldproblemen zouden worden opgelost als we allemaal wat vaker muziek zouden maken, aldus neuropsycholoog Erik Scherder. Daar zijn wij het zo mee eens! Van samen muziek maken worden we slimmer en creatiever, én onze psychische gezondheid gaat erop vooruit. Dat kunnen we wel gebruiken in deze roerige tijden! 

Met dit uitgangspunt ontwikkelde OPERA2DAY een nieuw, corona-proof educatieproject voor het voortgezet onderwijs.

Wat?
In twee workshops van ieder 90 minuten componeren de leerlingen zelf een mini-opera met de (werk)titel ‘This isolation drives me mad(?)’. Ze gaan aan de slag onder leiding van een ervaren docent schoolmuziek, die bovendien operazangeres is. De leerlingen schrijven zelf teksten voor het libretto. Voor de muziek gebruiken ze alles wat voor handen is: hun eigen stem, van thuis meegebrachte spullen, materialen uit het klaslokaal, wellicht wat instrumenten, en natuurlijk ook de stem van de workshopdocent.
Het eindresultaat van de workshops nemen we op en delen we in een playlist. Zo kunnen de leerlingen ook de composities van andere klassen en scholen beluisteren.
Wij verheugen ons op twee actieve en creatieve workshops, waarin al doende ook onderwerpen als ‘wat is opera?’ en ‘wanneer is iets eigenlijk kunst?’ ter sprake komen.

Wie, waar, wanneer?
Het project is geschikt voor alle leerjaren van het vmbo-t, havo en vwo. De workshops vinden plaats op school, en worden per klas gegeven (maximaal 30 leerlingen).
Bij deelname van meerdere klassen/groepen van dezelfde school plannen we die graag achter elkaar op dezelfde dag(en) in.
OPERA2DAY geeft de workshops tot de zomervakantie 2021.

Wat kost het?
De kosten bedragen € 250,00 per klas. Betalen met de Cultuurkaart is mogelijk.

Contact
Voor meer informatie, overleg en boekingen, neem contact op met Mieke van der Ven:
educatie@opera2day.nl / 06-23365583

  • '

    Het Haagse OPERA2DAY weet keer op keer van opera een totaalbeleving te maken

    '
  • Scenes
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger