OPERA2DAY

dinsdag 8 november 2022

Met blindentolk naar Don Quichot

Met blindentolk naar Don Quichot

Met een visuele beperking naar onze opera De vernuftige edelma Don Quichot van La Mancha? Dat kan! Samen met de stichting Komt het Zien! maken we de voorstelling live mogelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn.

Dankzij de live audiodescriptie en speciale meet & feel inleiding kun je alles volgen. Via een koptelefoon hoor je de audiobeschrijving van onze blindentolken en mis je niets. Zo is theater leuk voor iedereen, óók als je minder of niets ziet.

Over de voorstelling

Reis mee door de vele werkelijkheden van De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha. Een gloednieuwe opera naar de beroemde roman van Cervantes. Geniet van nieuwe muziek, maar ook van middeleeuwse muziek uit talrijke landen en culturen. 

In deze voorstelling is Don Quichot de welvarende eigenaar van een internationale holding, met werknemers uit alle hoeken van de wereld. Ondanks zijn rijkdom is zijn leven monotoon en betekenisloos. Op zoek naar een zinvoller bestaan dagdroomt hij over lang vervlogen tijden. Daarbij worden de grenzen tussen realiteit en fantasie vloeibaar. Hij waant zich een ridder en ziet de mensen om zich heen als dienaars, jonkvrouwen of tovenaars. Alle betrokkenen raken verwikkeld in een even wonderbaarlijk als ontroerend levensverhaal.

Hoe maken we de voorstelling toegankelijk?

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie beschikbaar vanaf een week voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn welkom

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag. Mail naar paulien@komthetzien.nl.

Hoe kom je aan kaarten?

Tickets koop je via deze speciale webpagina van Het Nationale Theater

Zit je liever ergens anders, geen probleem! Reserveer je tickets telefonisch via 088 356 53 56. Vermeld er duidelijk bij dat je gebruik wilt maken van de audiodescriptie door de blindentolk en zoek samen met de kassamedewerker jouw favoriete plaats. De blindentolk is via de koptelefoon op alle plekken en rangen te horen.

  • '

    Het Haagse OPERA2DAY weet keer op keer van opera een totaalbeleving te maken

    '
  • Scenes
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger