OPERA2DAY

donderdag 8 juni 2023

Mozarts Zauberflöte: actuele versie nu in de theaters

Mozarts Zauberflöte: actuele versie nu in de theaters

Nu te zien in Amare in Den Haag: Mozarts Zauberflöte - the next generation. Na de try-outs in Hoorn reageerde het publiek enthousiast: "Grote klasse wat dit gezelschap neerzet", schreef een van de bezoekers in een reactie. "Geweldige combinatie van prachtige zang, goed gekozen karakterrollen en humoristische scenes", aldus een andere bezoeker. Regisseur Theu Boermans en zijn team, die eerder de grootschalige succesvolle productie Amadeus (2019) maakte, komt nu met een opwindende en actuele bewerking van Mozarts wereldberoemde opera Die Zauberflöte. Het belooft opnieuw een sprankelende, theatrale en muzikale ervaring te worden, uitgevoerd met live koor en het met een Grammy bekroonde LUDWIG ensemble. Zoals in de eerste voorstellingen in Mozarts tijd bestaat de cast uit een mix van acteurs en zangers. 

Voor deze uitvoering werd een uitdagend nieuw Nederlandstalig libretto geschreven. Het leidt tot een brutale Zauberflöte die even tragisch als komisch is. In een dystopische nabije toekomst hebben de populisten de macht gegrepen. De jonge generatie neemt hier geen genoegen mee en gaat de strijd aan om de oude machthebbers van de troon te stoten. Met de liefde als wapen vechten ze voor een nieuwe wereld van gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid. 

Het verhaal

Deze radicaal bewerkte Zauberflӧte speelt zich af in een dystopische toekomst waarin een groep ultrarechtse conservatieve mannen, onder leiding van Sarastro, vasthoudt aan de macht. Voor vrouwen, jongeren en minderheden is geen ruimte bij deze machthebbers. Zelfs de koningin van de nacht, oude feministe wordt buitengesloten. Zij vecht, samen met haar prinsessendochter Pamina, tegen de zittende machthebbers, hoewel beiden duidelijk andere motieven hebben voor hun strijd. Zij worden bijgestaan door prins Tamino, terwijl de zittende macht een medestander vindt in Papageno, een opzichter in dienst van het regime. De nieuwe generatie is uit op het verstoten van de macht – op zoek naar een wereld waarin iedereen gelijk is en gelijke kansen krijgt en de aarde weer leefbaar wordt.

Lees meer over Mozarts Zauberflöte - the next generation, bekijk video's, of koop kaarten

  • '

    The company has created a 21st century recipe for opera that could almost certainly not have been imagined in any other era

    '
  • Opera Now
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger