OPERA2DAY

woensdag 29 juni 2022

Nieuwe voorstelling: De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha

Nieuwe voorstelling: De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha

Terwijl de zomer er aan zit te komen, kijken wij al uit naar het komende seizoen. Daarin onder meer de première van De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha: onze gloednieuwe opera naar de beroemde roman van Cervantes, met nieuw gecomponeerde muziek én middeleeuwse muziek. Een avontuurlijke voorstelling van de makers die eerder de ‘nieuwe barokopera’ Vivaldi–Dangerous Liaisons tot een succes maakten. In onze thuisstad Den Haag en in de tourneetheaters is de kaartverkoop inmiddels gestart.

Wonderbaarlijk en ontroerend

De ‘vernuftige edelman’ Don Quichot is in onze versie de welvarende eigenaar van La Mancha, een internationale holding met werknemers uit alle hoeken van de wereld. Ondanks zijn rijkdom is zijn leven monotoon en betekenisloos. Op zoek naar een zinvoller bestaan dagdroomt hij over lang vervlogen tijden. Daarbij worden de grenzen tussen realiteit en fantasie vloeibaar. Hij waant zich een ridder en ziet de mensen om zich heen als dienaars, jonkvrouwen of tovenaars. Alle betrokkenen raken verwikkeld in een even wonderbaarlijk als ontroerend levensverhaal. Onze Don Quichot wordt een opera over de herovering van de fantasie.

Muzikale en theatrale avonturiers

Het New European Ensemble brengt, samen met het Italiaanse La Fonte Musica, dat gespecialiseerd is in middeleeuwse muziek, het universum van Don Quichot tot klinken. Componist Vanni Moretto verwerkt daarbij voor de middeleeuwse fantasieën van Don Quichot betoverende composities uit die periode in zijn partituur. Concept en libretto zijn van Stefano Simone Pintor. Beiden waren eerder deel van het team dat Vivaldi–Dangerous Liaisons tot een groot succes maakte. Stefano Simone Pintor neemt nu ook de regie voor zijn rekening, omringd door het fantastische OPERA2DAY-team voor decor, kostuums en licht. Dirigent Hernán Schvartzman leidt solisten en orkest door het meeslepende verhaal van onze luisterrijke Don Quichot!

Meer om naar uit te kijken...

Naast Don Quichot is er meer om in het komende seizoen naar uit te kijken. Zo krijgt het succesvolle Amadeus, dat we maakten met de Theateralliantie en regisseur Theu Boermans, een spectaculaire opvolger. Na de zomer meer daarover!

  • '

    In Den Haag voltrekt zich een waar mirakel

    '
  • Theaterkrant
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger