OPERA2DAY

maandag 9 augustus 2021

Quarantaine Eiland : Locatie-voorstelling op Quarantaine terrein Heijplaat

Quarantaine Eiland : Locatie-voorstelling op Quarantaine terrein Heijplaat

Vanaf 25 t/m 29 augustus speelt OPERA2DAY en O. Festival (v/h Operadagen Rotterdam) een bijzondere locatievoorstelling op het Quarantaine Eiland onder de rook van Rotterdam. Verhalen en liederen over pandemieën in heden en verleden, van ver weg en van dichtbij, komen aangrijpend, ontroerend én hoopvol tot leven in deze rondloopvoorstelling op een unieke plek.

Tijdens de wandeling over het eiland wordt je ondergedompeld in verschillende culturen en tijden. Musici, zangers en gidsen nemen je mee van het Florence van de 14de eeuw, naar het Londen van Samuel Pepys drie eeuwen later. Van een rauwe bluesballade en een hartroerend Turks liefdeslied tot een dagboekfragment uit Londen ten tijde van The Great Plague en een vers uit het door pest geteisterde Florence. De tyfusuitbraak van 1945 op de Zuid-Hollandse eilanden is nog maar heel kort geleden, zo kort, dat we in de voorstelling een ooggetuigenverslag kunnen laten horen. Tijdens de tocht over het Quarantaineterrein voel en begrijp je dat we met elkaar verbonden zijn, wereldwijd en door de eeuwen heen. De muziek uit alle windstreken verklankt verdriet en rouw, maar ook strijdlust en de hoop op betere tijden. 

De eerste voorstelling zijn wegens de kleine capaciteit al uitverkocht. Wees er dus snel bij. Kaarten zijn te koop via de website van O. 

 

  • '

    De ene spraakmakende voorstelling na de andere

    '
  • Theaterkrant
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger