OPERA2DAY

vrijdag 28 augustus 2020

OPERA2DAY met drie voorstellingen op het UITFestival

OPERA2DAY met drie voorstellingen op het UITFestival

Dit jaar brengt OPERA2DAY maar liefst drie optredens tijdens de speciale editie van het UITfestival, dat wegens corona niet op het Lange Voorhout plaatsvindt, maar in de zalen, de foyers en in de directe omgeving van alle culturele instellingen van Den Haag. Wij zijn te zien in het Laakkwartier, bij de toren bij Theater de Vaillant en in de Koninklijke Schouwburg. Bekijk hieronder het complete programma.

VRIJDAG 4 SEPTEMBER

Op vrijdag 4 september om 18.30 uur is OPERA2DAY onderdeel van de Laaksessie tijdens de start van het culturele seizoen. Alle optredens zijn een verrassing. Je wandelt ongeveer twee uur door het Laakkwartier. De route begint bij de Maakhaven, Calandkade 157, met een gids die alle coronaregels natuurlijk in acht zal nemen. Een klein tipje van de sluier: als je onze voorstelling Dolhuys Kermis hebt gezien is onze zanger(es) een oude bekende.
Vanwege de coronamaatregelen is reserveren voor de Laaksessie verplicht. Klik hier voor meer informatie en reserveringen.

ZATERDAG 5 SEPTEMBER

Een openluchtconcert dat alle beperking te boven gaat. Maak het mee op zaterdag 5 september om 19.00 uur bij de toren naast Theater De Vaillant, midden in de Schilderswijk. Hoog boven de huizen trekt de toren de toeschouwers naar zich toe voor een opwindende mix van operazang, gemengd met Turkse/oosterse traditionele klanken. Een zangeres en drie percussionisten maken muziek óp, aan en naast de toren. Hoe klinkt de toren zelf als-ie al hangend aan touwen bespeeld wordt? Hoe ver moeten de slagwerkers reiken om de juiste klank te raken? We doorbreken onze grenzen in een aanstekelijk optreden waar iedereen aan mee kan doen: pak je pollepel, bezemsteel, deksel of snijplank en trommel mee met het bevrijdende ritme van Slagwerk Den Haag, OPERA2DAY en Theater De Vaillant. Daar wil je bij zijn! 

De voorstelling begint om 19.00 uur en duurt ongeveer 15 minuten. Omdat het in de buitenlucht is hoef je niet te reserveren, maar zorg wel dat je op het plein bij de Vaillant voldoende afstand tot elkaar kunt houden.

ZONDAG 6 SEPTEMBER

In de Koninklijke Schouwburg spelen we op zondag 6 september 3 korte concerten met sopraan Lauren Armishaw, Early Christy op theorbe en Mattia Corso op de violone. Zij nemen je mee op een muzikale reis door Engeland en Italië met werken van Purcell, Strozzi, Monteverdi en Frescobaldi. In de monumentale Paul Steenbergen foyer spelen zij drie keer om 13.30 uur, 15.00 uur en 16.30 uur. Toegang is gratis, maar reserveren verplicht. Klik hier voor meer informatie en reserveringen.

  • '

    It is hard to think of an opera company less conventional than OPERA2DAY

    '
  • Opera Now
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger