OPERA2DAY

woensdag 5 augustus 2020

Gemeente en Fonds Podiumkunsten enthousiast over plannen OPERA2DAY

Gemeente en Fonds Podiumkunsten enthousiast over plannen OPERA2DAY

Nadat de Gemeente Den Haag een lovend advies uitbracht over onze plannen voor 2021-2024 komt nu ook het Fonds Podiumkunsten met een positief oordeel. We zijn bijzonder blij met deze erkenning in moeilijke coronatijden.

'Interessant operagezelschap met een duidelijk eigen signatuur en een hoog muzikaal uitvoeringsniveau', zo schrijft het Fonds Podiumkunsten (FPK). Het FPK vindt dat het werk van OPERA2DAY van een grote zeggingskracht getuigt en dat de voorstellingen door hun bijzondere vormgeving en hoge uitvoeringskwaliteit het beoogde publiek weten aan te spreken. Ook de geslaagde participatie van amateurspelers en –musici draagt daaraan bij, zo stelt het FPK.

Eerder dit jaar concludeerde de Haagse Adviescommissie: 'Alles overziend heeft OPERA2DAY zich in de huidige beleidsperiode artistiek-inhoudelijk overtuigend verder ontwikkeld. Als enig opera- en muziektheatergezelschap in de stad Den Haag realiseert OPERA2DAY artistiek hoogwaardige producties die het lokale belang overstijgen. Daarnaast vindt de Commissie zowel de artistieke als organisatorische werkwijze een voorbeeld voor andere instellingen in de podiumkunstensector.'

Gesterkt door deze fantastisch mooie adviezen op zowel landelijk als stedelijk niveau gaan we met veel elan de komende vier jaar tegemoet. Maar we voelen ook mee met alle harde werkers bij collega-gezelschappen, die buiten de boot dreigen te vallen nu we zien dat slechts een krappe 40% van de aanvragers bij het FPK gehonoreerd wordt. Teveel gezelschappen met een positieve beoordeling vallen 'onder de zaaglijn' wegens ontoereikend budget. We hopen dat de politiek zich in de komende maanden het lot van de sector aantrekt en zich sterk zal maken voor het repareren van eerdere bezuinigingen en zo deze ongekende kaalslag in het rijke podiumaanbod zal voorkomen.

  • '

    'In Den Haag voltrekt zich een waar mirakel

    '
  • Theaterkrant
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger