OPERA2DAY

woensdag 31 januari 2018

300 zangers (m/v) gezocht voor uitvoering Carmina Burana

300 zangers (m/v) gezocht voor uitvoering Carmina Burana

Zing je de sterren van de hemel, schitter je graag op het podium of zing je graag onder de douche? Festival Classique zoekt zangers en zangeressen voor een grootse uitvoering van de Carmina Burana. Tijdens de twaalfde editie van Festival Classique wordt Carmina Burana drie keer uitgevoerd door het speciaal hiervoor samengestelde projectkoor van 300 zangers en zangeressen. En daarvoor zoeken wij jou! Deze muzikale uitvoering vindt plaats op het noorderstrand van Scheveningen. Dit unieke project is geproduceerd door Festival Classique in samenwerking met OPERA2DAY, Theaterkoor Dario Fo en Kwekers in de kunst.

Voor dit projectkoor hoef je geen auditie te doen. Deelnemers krijgen intensieve begeleiding bij het instuderen van de muziekstukken en daarnaast ook training in stemvorming en spel. Je bereidt de wekelijkse repetities thuis voor met behulp van een mp3-bestand met ingezongen partijen. We zijn op zoek naar sopranen, alten, tenoren en bassen. De begeleiding van de koorrepetities is in handen van Kwekers in de kunst. 

Kwekers in de kunst 
Voor de realisatie van de communityproductie Carmina Burana is de muzikale leiding in handen van Kwekers in de kunst. Zij is voor deze specifieke expertise als partner gevraagd. Kwekers in de kunst heeft jarenlange ervaring met vele grote en kleine kunstprojecten. Zij hebben zich de afgelopen drie jaar ook in Den Haag op de kaart gezet met een aantal grote community producties zoals de vissersopera Harde Handen, De Vloek op Scheveningen en de moderne opera Satyagraha van Phillip Glass. Dit in samenwerkingen met onder meer het Zuiderstrandtheater, Korzo en het Residentie Orkest.

Data repetities
De wekelijkse koorrepetities vinden plaats op maandagen en dinsdagen. Je kunt kiezen om op maandag of dinsdag te repeteren. De repetitieavonden starten op 12 en 13 maart. Klik hier voor het repetitieschema.

Data generale en voorstellingen
-    5 juni voorgenerale
-    6 juni generale repetitie
-    7/8/9 juni voorstellingen 
-    10 juni succesoptie

Aanmelding
Enthousiast geworden? Meld je dan aan vóór 12 februari bij Kwekers in de kunst via: tanja@kwekersindekunst.nl. Geef bij je aanmelding aan voor welke repetitieavond je je aanmeldt. 

Kick-off
Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail en een uitnodiging voor de kick-off op zaterdag 3 maart om 15.00 uur in de Blauwe loods tegenover het Zuiderstrandtheater. Daar presenteert het artistieke team zich en vertelt ze een en ander over de productie en de werkwijze van het project. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen. Ze starten met het instuderen van één van de stukken om je te laten ervaren wat de werkwijze is. Deelname aan deze startbijeenkomst is vrijblijvend. 

Voorwaarden deelname
•    Kosten voor deelname zijn € 50,-.
•    De wekelijkse repetities starten half maart 2018.
•    De eerste maandag repetitieavond start 12 maart van 20.00 - 22.00 uur, Binckhorstlaan 135, Den Haag.
•    De eerste dinsdag repetitieavond start 13 maart van 20.00 - 22.00 uur, Kranenburgweg 203, Den Haag (in de Blauwe Loods tegenover het Zuiderstrandtheater in Scheveningen).

  • '

    'OPERA2DAY bewees opnieuw dat men rekening moet houden met dit Haagse opera-bedrijf, dat vanuit traditie de ene sensationele voorstelling na de andere realiseert'

    '
  • Theaterkrant