....................................
BESTEL NU:

Dr. Miracle's last illusion
 
3 feb-12 apr landelijke tournee
 
Meer info
Verhaal en repertoire
Kaarten en speeldata
Trailer
Recensies
....................................
 

 

 
Kunt u de nieuwsbrief niet lezen klik dan hier

Kroon op tournée: Dr. Miracle in Carré

Tienjarig OPERA2DAY te gast in Koninklijk Theater Carré

Nergens lijkt het pluche roder dan in Koninklijk Theater Carré. In geen schouwburg blinkt het goud zo mooi. We verheugen ons enorm op de 23ste voorstelling van Dr. Miracle’s last illusion in Amsterdam op zondag 19 maart. In de eerste plaats is er geen toepasselijker plek dan Carré voor te stellen voor een voorstelling over een illusionist rondom 1900. Want het theater dat in 1887 verrees aan de Amstel, bood in de eerste decennia van zijn bestaan vooral onderdak aan circus en variété. Een bonte stoet illusionisten trok er voorbij aan het Amsterdamse publiek. Onze voorstelling met een illusionist in de hoofdrol speelt rond 1900, toen Carré nog maar net open was. Het theater is dus een ideaal decor voor onze vertelling!
 
Deze voorstelling is niet alleen een kroon op de tournée van Dr. Miracle. Het is ook een prachtig hoogtepunt binnen het jaar waarin OPERA2DAY tien jaar bestaat. In januari 2007 werden de plannen gesmeed voor een eerste productie later dat jaar. De grote tournee van Dr. Miracle, met als kroon een optreden in Carré ervaren we daarom als extra feestelijk. Kom naar Amsterdam en maak deze extra feestelijke voorstelling mee. Voor slechts € 10,– extra boek je bovendien een VIP-arrangement (te bestellen bij kaartjes voor elke rang), waardoor je met ons het glas kunt heffen op het eerste decennium. Met het arrgangement krijg je naast de voorstelling:

– gratis programmakrant;
– gratis drankje vooraf en na afloop van de voorstelling;
– meet & greet na afloop met de makers en de cast, waarin we toasten op ons jubileumjaar.

Bestel je kaartjes op de website van Carré via deze link.

 

 

"Vierdimensionaal! Alles viel op zijn plek!"

Dr. Miracle: stapels fanmail en centraal in Opium op Radio 4

Het is onze grootste tournee tot nu toe. We geven ruim twintig voorstellingen van Dr. Miracle’s last illusion in theaters door het hele land. De reacties na afloop en de mails die binnenstromen zijn hartverwarmend. Een kleine greep uit onze fanmail: “Ik moest er niet aan denken. Opera, het woord alleen al … Tot gisteren heb ik nog nooit zo’n prachtige voorstelling gezien! Alles viel op zijn plek.” - “Het was puntgaaf.” “Spectaculair en amusant!” - “Heb genoten … Orkest, zang, dans en illusionisme. Vierdimensionaal!” - “Ja ik ga voor de tweede keer! Geweldig!” - " Het zindert nog na bij mij. Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik nooit in een theater naar de opera ben geweest, maar ik ben nu om! Ik ga vaker." - "Ik geef niet snel tips over voorstellingen, want er is enorm veel moois te zien of er is altijd wel wat. Maar dames en heren: ga dit zien! [...] Liefhebbers van Wagner, Verdi of Menotti? Of van Penny Dreadful, Jack the Ripper of Carnivale? Van de wereld van The Phantom of de wereld van Hans Klok? Het komt allemaal langs en is toch eigen." - "Miraculeuze voorstelling".
 

Dr. Miracle nog tien keer te zien

Dr. Miracle is tot en met 12 april nog tien keer te zien, in Den Bosch, Amersfoort, Amsterdam, Emmen, Enschede, Tilburg, Drachten, Assen, Nijmegen en Groningen.
Bekijk de volledige speellijst op onze website

 

"La Troupe d'Orphée" op europees platform

Bekijk de voorstelling deze maand gratis online

La Troupe d’Orphée is tot en met 2 april een maand lang gratis te zien op The Opera Platform. Dit is een geweldige website van Arte en Opera Europe, samenwerkingsverband van alle europese operagezelschappen. Op de site worden de mooiste operaproducties uit de EU online gratis gestreamd. 

Deze maand staat La troupe d'Orphée van OPERA2DAY centraal. In 2014 is die productie rond Marc-Antoine Charpentiers La Descente d’Orphée aux Enfers verkozen tot ‘Opera van het jaar’. De setting was uniek. In de Grote Kerk brachten we tot leven hoe in de achttiende eeuw een troupe musici en zangers een Franse opera speelde, in Den Haag ooit een rijke traditie. Volgens de pers was het een 'betoverend saluut' aan de troupes, 'overlopend van spelplezier' waarbij 'zelden oude muziek zo nieuw klonk'. Het was in hun ogen 'een adembenemende Orphée' en zelfs 'een waar mirakel'.

Kijk de productie tot en met 3 april hier.

 

Elders in het land

New European Ensemble op tournee met 'Een Javaanse L'Histoire du Soldat'

Het New European Ensemble zit in de orkestbak bij Dr. Miracle’s last illusion. De musici krijgen veel lof voor hun “vurige, spannende bijdrage (Operamagazine).” Vanaf 16 maart trekt het ensemble door het land met een eigen voorstelling: Een Javaanse L'Histoire du Soldat. Het is de eerste Indonesische versie van het muziektheatersprookje van Igor Stravinsky: een soldaat verkoopt zijn viool aan de duivel en daarmee zijn ziel. De regisseur en choreograaf Gerard Mosterd laat humor, dans, mime, slapstick en muziek virtuoos samensmelten. De actrice Wieteke van Dort maakt na veertig jaar haar comeback in het theater als de verteller in het stuk. Drie van Java’s meest vooraanstaande traditionele dansers vertolken de overige rollen. Speciaal voor deze productie schreef de beroemde Indonesische schrijver en mensenrechtenactivist Goenawan Mohamad een nieuwe tekst. Op vrijdag 16 maart vindt de première plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Daarna is deze voorstelling te zien in twintig theaters. Lees meer op de website van het New European Ensemble.

 


VOLG ONS:


www.opera2day.nl
Facebook
Twitter


Wilt u inhoudelijk reageren klik dan hier

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__