....................................
BESTEL NU:

Dr. Miracle's last illusion
 
3 feb-12 apr landelijke tournee
 
Meer info
Verhaal en repertoire
Kaarten en speeldata
Trailer
Recensies
....................................
 

 

 
Kunt u de nieuwsbrief niet lezen klik dan hier

Succesvoorstelling op tournee: van Maastricht tot Carré

Al 5000 bezoekers in Den Haag - Publiekswaardering: 8,5Vanaf vrijdag 3 februari reizen we het land door met Dr. Miracle’s last illusion. We spelen twintig voorstellingen, van Groningen tot Maastricht, en van Deventer tot Carré. Het is onze grootste tournee tot nu toe. De inmiddels roemruchte illusionist van rondom 1900 maakt daarmee het land opnieuw onveilig.
 
Vorig jaar trokken we in Den Haag al tien keer een volle Koninklijke Schouwburg. Bijna 5000 Bezoekers kregen we over de vloer. Ze beoordelen Dr. Miracle met een gemiddeld rapportcijfer van 8,5. In de pers regende het sterren. ‘Spectaculair’ schreef de Volkskrant, ‘artistieke fusion op hoog niveau’. Trouw prees de ‘geweldige en ingenieuze goochelacts’, de NRC de ‘drie prima sopranen’ en het ‘gloeiend spelende New European Ensemble.’  
 
We verheugen ons weer op de reacties uit het publiek. Operaliefhebbers zijn verrast dat het lukt om met hoogtepunten uit zeer verschillende opera‘s - van Bellini, Verdi, Offenbach, Wagner, Thomas en Menotti - een nieuw en spannend verhaal te vertellen. Ze raken betoverd door de acts van Woedy Woet, de illusionist die Dr. Miracle speelt. Ook liefhebbers van illusionisme vallen voor de opera en de dans. Sommigen van hen horen Verdi en Wagner voor het eerst. Hun enthousiasme delen ze met ons. Ook kritische theaterliefhebbers die graag vernieuwende producties zien, stellen we niet teleur. De fusion in Dr. Miracle tussen opera, dans en illusionisme is nog niet eerder vertoond.
 
Het verhaal. Als de assistente van Dr. Miracle het leven laat door een tragisch ongeluk, ziet hij haar overgaan naar het eeuwige licht. Hij wil die ervaring telkens weer ondergaan en overschrijdt de grens tussen leven en dood steeds verder. In de belangrijkste theaters van het land kunt u zien waar dit toe leidt. Klik hier voor de complete speellijst en alle informatie over deze flamboyante productie vol suspense, humor en horror.
 
 

Bekijk de nieuwe trailer...

...en raak alvast een beetje betoverdVia Voor de Kunst hebben we donaties geworven om Dr. Miracle te kunnen vastleggen voor DVD en HD-Stream. Tientallen bezoekers die in Den Haag al in de ban zijn geraakt van Dr. Miracle, hebben gul gegeven. De complete film zal rondom de voorstellingen verkrijgbaar zijn en later dit jaar via deze website en andere kanalen. Met het beeldmateriaal van de registratie werd al een pakkende trailer gemaakt. Klik op deze link en kom alvast in de stemming voor Dr. Miracle’s last illusion.
 
 

Tien jaar OPERA2DAY!

'A thousand, thousand ways we'll find!'

In 2017 viert OPERA2DAY zijn tienjarig bestaan. Het opera- en muziektheatergezelschap kijkt terug op een decennium met voorstellingen waarin de operatraditie tegelijkertijd werd geëerd en in nieuwe vormen gegoten. Met het jubileumjaar start een nieuwe periode waarin het gezelschap zich verder kan ontwikkelen, dankzij de structurele steun van het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Den Haag.

In januari 2007 vond de eerste ontmoeting plaats tussen de dirigent Hernán Schvartzman en regisseur Serge van Veggel. Ze produceerden een eenmalig project, The Fairy Queen, waaraan 60 jonge zangers en musici onbezoldigd deelnamen. Het enthousiasme bij publiek en deelnemers was aanstekelijk, en schreeuwde om een vervolg. Een gezelschap was geboren.

Versterkt met zakelijk leider Alice Gubler bracht OPERA2DAY nieuwe producties op de planken, met een toenemende frequentie, ambitie en weerklank. De locatievoorstellingen Dolhuys Kermis en La troupe d'Orphée werden door pers en publiek omarmd. Operacritici bestempelden La troupe d'Orphée zelfs tot 'Opera van het jaar'.

In de Koninklijke Schouwburg in Den Haag vond OPERA2DAY een vaste uitvalsbasis. Ook steeds meer theaters in de rest van het land kregen belangstelling. Don Giovanni was dankzij OPERA2DAY in Nederland voor het eerst in het theater te beluisteren met een authentiek instrumentarium. Van Cherubini's Médée maakte het gezelschap een eigen bewerking, waar ruim ruim 2.500 participanten bij werden betrokken. Een nieuw gecomponeerde opera van Calliope Tsoupaki speelde een jaar later in 20 theaters voor vrijwel uitverkochte zalen.

Tijdens het jubileumjaar vinden verschillende feestelijke activiteiten plaats, zoals de vertoning van een nieuwe documentaire over OPERA2DAY van de cineaste Sonia Herman Dolz. En we gaan natuurlijk onze artistieke signatuur verder ontwikkelen. We gaan door met het laten samensmelten van verschillende disciplines. Ook blijven we putten uit oude bronnen en de traditie om het genre opera te vernieuwen en nieuwe generaties te bereiken. Idealiter vinden we onszelf in elk project weer helemaal opnieuw uit. Om met een tekst uit The Fairy Queen te spreken, het werk waar het allemaal mee begon: 'A thousand, thousand ways we'll find!'
 
 

Elders in het land

Schubert Festival & Acis en Galathea

Van 15 t/m 19 februari vindt de eerste editie plaats van het nieuwe Haagse muziekfestival Classical NOW!: een Schubert Festival. Op het programma staat veel vocale muziek. Op zaterdagavond 18 februari reconstrueren ruim twintig zangers en musici, waaronder het Nederlands Kamerkoor en Liza Ferschtman, het enige concert dat Schubert zelf ooit organiseerde. Bekijk het volledige programma op www.classicalnow.nl.

Ook BarokOpera Amsterdam start op 3 februari een landelijke tournee. Ze spelen tot en met 17 maart negen keer Händels Acis & Galathea, volgens Place de l’Opera ‘de ultieme kameropera’. Händel heeft de opera tussen 1708 en 1742 zo’n zeventig keer laten opvoeren en beschouwde het stuk als een van zijn beste werken. Kijk op www.barokopera.nl/speellijst voor meer informatie en kaartverkoop.

 


VOLG ONS:


www.opera2day.nl
Facebook
Twitter


Wilt u inhoudelijk reageren klik dan hier

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__