....................................
BESTEL NU:

Hamlet
7 jan -11 apr tournee 
 
Meer info
Verhaal en repertoire
Kaarten en speeldata
 

....................................
 

 

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen klik dan hier

Bekijk de trailer van ‘Hamlet’

Over acht weken gaat onze nieuwe productie in première: Hamlet, de grand opera van Ambroise Thomas, een psychologische operathriller zonder weerga. Bekijk alvast onze trailer om in de stemming te komen.

In de trailer zie je al filmbeelden die regisseur Serge van Veggel en cineaste Margo Onnes voor de voorstelling hebben geschoten. Ze zijn er voor met camera’s, lampen, rookmachines en zangers door de bossen getrokken. Want in onze nieuwe productie van Hamlet laten we opera en film samensmelten. Zo kunnen we diep doordringen in Hamlets geesteswereld. Op het toneel zie je hoe het verhaal zich ontwikkelt. Op het witte doek maken we Hamlets herinneringen, dromen en visioenen zichtbaar. Onze enscenering van Ambroise Thomas’ opera is bovendien geïnspireerd door de rijke traditie van de film noir. Niet alleen operaliefhebbers, maar ook filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen. 

Kaartverkoop Hamlet gestart in alle theaters
We spelen Hamlet 25 keer in theater door het hele land, voor het eerst ook in België. De kaartverkoop is inmiddels overal van start gegaan. Reserveer kaarten en bekijk de speellijst via deze link.

 

Juichende recensies voor co-productie van Rossini’s ‘Le comte Ory’

“Als echte Italiaanse prosecco”

“Het orkest was briljant, als echte Italiaanse prosecco. Aan het eind van de opera straalde de vreugde van de gezichten van de bezoekers (La Nación).” In de Argentijnse pers verschenen juichende recensies voor Rossini‘s Le comte Ory, een co-productie van OPERA2DAY en Juventus Lyrica. De voorstelling was van 1 t/m 11 november te zien in het prachtige Teatro Avenida van Buenos Aires.

Andere recensenten schreven: “Maestro Hernán Schvartzman was uitzonderlijk. Hij koos voor tempi, ritmes en frases die volmaakt pasten bij dit werk, waar de puurste belcanto samenvloeit met de elegantie van de Franse stijl (Blog Spot).” “Deze versie van Le comty Ory was overweldigend, dankzij de grandioze prestaties op alle fronten. De humor werd naar een subliem niveau getild door de historisch geïnspireerde uitvoering en de kleurrijke theatrale vondsten en choreografieën, zonder dat Rossini’s nobele partituur te kort werd gedaan. Want uiteindelijk is een komedie, mits het goed wordt gedaan, een serieuze aangelegenheid (Opera World).”

Juventus Lyrica is een vaste internationale partner van OPERA2DAY. Het Argentijnse gezelschap profiteerde van de research die OPERA2DAY verricht om opera’s te laten klinken zoals het de componisten vertrouwd in de oren moet hebben geklonken. De musici speelden op authentieke instrumenten onder leiding van Hernán Schvartzman, de muzikaal leider van OPERA2DAY. De partijen op de lessenaars kwamen uit de archieven van het Theâtre Français, het legendarische gezelschap uit Den Haag dat in de Koninklijke Schouwburg decennialang Franstalige opera’s presenteerde. 

Nieuw leven in belcanto-traditie
Hernán Schvartzman wil de negentiende-eeuwse belcanto-traditie nieuw leven in blazen. Hij bestudeert niet alleen oude partituren en verhandelingen over uitvoeringspraktijk, maar ook historische opnames. Vorig seizoen presenteerde hij al resultaten van zijn onderzoek in onze voorstelling Dr. Miracle’s last illusion. Schvartzman: “We hebben voor Le comte Ory met de zangers naar oude opnames geluisterd en hen getraind zich de stijl van toen eigen te maken. De strijkers volgden de instructies in L’art du Violon, een verhandeling over het vioolspel van Pierre Baillot, een goede vriend van Rossini. Meerdere musici die in Den Haag oude muziek hebben gestudeerd, zijn voor Le comte Ory in het vliegtuig gestapt.”
 
De samenwerking tussen OPERA2DAY en Juventus Lyrica is in 2010 gestart met een productie van Mozarts opera Così fan tutte. In 2012 bezochten 7000 operaliefhebbers onze tweede co-productie: Mozarts Don Giovanni. De voorstelling was te zien in Buenos Aires, Den Haag en Rotterdam, en is door pers en publiek uitbundig geprezen. Lees meer over Le comte Ory op onze website.
 

VOLG ONS:


www.opera2day.nl
Facebook
Twitter

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__
Wilt u inhoudelijk reageren, klik dan hier