....................................
BESTEL NU:

Le comte Ory
3 - 20 nov 
 
Meer info
Het verhaal
Kaarten en speeldata
 

....................................
 

 

Kunt u de nieuwsbrief niet lezen klik dan hier

Première in Buenos Aires

Internationale co-productie van Rossini opera

OPERA2DAY en het Argentijnse gezelschap Juventus Lyrica brengen Le comte Ory op de planken in Buenos Aires. Onze co-productie van Rossini’s sprankelende meesterwerk is te zien in het Teatro Avenida en gaat op vrijdag 3 november in première. Daarna volgen nog drie voorstellingen. OPERA2DAY heeft veel ervaring opgedaan in de historische uitvoeringspraktijk van opera en exporteert nu deze knowhow. Vooralsnog is de productie niet in Nederland te zien.

De nieuwe productie profiteert van de research die OPERA2DAY verricht om opera’s te laten klinken zoals het de componisten vertrouwd in de oren moet hebben geklonken. De musici spelen op authentieke instrumenten onder leiding van Hernán Schvartzman, de muzikaal leider van OPERA2DAY. De partijen op de lessenaars komen uit de archieven van het Theâtre Français, het legendarische gezelschap uit Den Haag dat in de Koninklijke Schouwburg decennialang Franstalige opera’s presenteerde. 
 
Nieuw leven in belcanto-traditie
Hernán Schvartzman wil de negentiende-eeuwse belcanto-traditie nieuw leven in blazen. Hij bestudeert niet alleen de oude partijen, maar ook historische opnames. Vorig seizoen presenteerde hij al resultaten van zijn onderzoek in onze voorstelling Dr. Miracle’s last illusion. Schvartzman: “We hebben voor Le comte Ory met de zangers naar oude opnames geluisterd en hen getraind zich de stijl van toen eigen te maken. De strijkers volgen de instructies in L’art du Violon, een verhandeling over het vioolspel van Pierre Baillot, een goede vriend van Rossini. Meerdere musici die in Den Haag oude muziek hebben gestudeerd, zijn voor Le comte Ory in het vliegtuig gestapt.”
 
De samenwerking tussen OPERA2DAY en Juventus Lyrica is in 2010 gestart met een productie van Mozarts opera Così fan tutte. In 2012 bezochten 7000 operaliefhebbers onze tweede co-productie: Mozarts Don Giovanni. De voorstelling was te zien in Buenos Aires, Den Haag en Rotterdam, en is door pers en publiek uitbundig geprezen. Lees meer over Le comte Ory op onze website.
 

VOLG ONS:


www.opera2day.nl
Facebook
Twitter

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__
Wilt u inhoudelijk reageren, klik dan hier