....................................
BESTEL NU:

 

Schubert in Scheveningen
19/20 september
2/3 oktober 
5 november
 
Meer info
Verhaal en repertoire
Kaarten en speeldata
 

....................................
 

 

 
Kunt u de nieuwsbrief niet lezen klik dan hier

Extra couverts voor Schubert in Scheveningen

19 september première van dinereditie: schuif ook aan!

Schubert in Scheveningen blijkt opnieuw een aantrekkelijk gegeven. Onze poëtische productie aan de haven over vissers en onbereikbare liefde is wegens succes in reprise gegaan, als dinervoorstelling. En ook nu gaat de kaartverkoop hard. Goed nieuws: we dekken per voorstelling enkele extra couverts. Daardoor kunnen iets meer muziekliefhebbers en lekkerbekken aanschuiven in de sfeervolle Visafslag. Wil je erbij zijn? Wacht dan niet te lang met reserveren. De nieuwe reeks voorstellingen van Schubert in Scheveningen gaat op dinsdag 19 september in première. 
 
Het verhaal over vis, zeelui, pure schoonheid en liefde wordt verteld met de muziek van Schubert. De bariton Florian Just, een vocaal ensemble, de accordeoniste Marieke Hopman en het Eliot Quartet vertolken geliefde meesterwerken en verrassende parels die je ten onrechte zelden hoort. De chef-koks Bart Nijhuis en Robin Collard van het op Iens geprezen pop-up-restaurant Zeevlam serveren bijzondere visgerechten. Muziek en culinaire kunst vullen elkaar naadloos aan. Chefs Bart Nijhuis ern Robin Collard hebben op de meest diverse plekken in de keuken gestaan. Nijhuis bijvoorbeeld in surfdorp F.A.S.T. en bij het Koninklijk Huis. Robin Collard is onder andere werkzaam bij Instock, een restaurant dat zich inzet om voedselverspilling tegen te gaan. Beide chefs werken graag met mooie seizoensgroente en verse vis van de visafslag.
 
Schubert in Scheveningen
Deze dinervoorstelling vindt plaats in de Visafslag (Visafslagweg 1, Scheveningen). Er is rondom het gebouw voldoende parkeergelegenheid, alhoewel het bij mooi weer druk kan zijn en het aan te bevelen is ruim op tijd te arriveren.

Kaarten à € 42,50 (€ 60,- inlusief wijnarrangement) zijn verkrijgbaar via deze link.

Speellijst
Dinsdag 19 september, 19:00 uur (inloop vanaf 18:30) - première
Woensdag 20 september,19:00 uur (inloop vanaf 18:30)
Maadag 2 oktober, 19:00 uur (inloop vanaf 18:30)
Dinsdag 3 oktober, 19:00 uur (inloop vanaf 18:30)
Zondag 5 november, 18.00 uur (inloop vanaf 17:30) - uitverkocht

Schubert in Scheveningen is een samenwerking van OPERA2DAY, Festival Classique en Zeevlam.

 

Première ‘Mariken, Visioen van een Opera’ maakt indruk

Sonia Herman Dolz gunt toeschouwer ongefilterde blik in creatieve proces

Zondag 10 september is Mariken, Visioen van een Opera in première gegaan tijdens het internationale festival Film by the Sea in Vlissingen. Met deze film ging een langgekoesterde wens in vervulling van de internationaal bekroonde cineaste Sonia Herman Dolz. Na documentaires over Valery Gergiev, het Nationaal Ballet en Museum Boymans van Beuningen wilde zij de totstandkoming van een operaproductie in beeld brengen. Omdat zij al jaren de producties van OPERA2DAY volgt, besloot zij het wordingsproces van Mariken in de Tuin der Lusten vast te leggen. Zij zoomde in op de componiste Calliope Tsoupaki, regisseur Serge van Veggel, dirigent Hernán Schvartman en actrice Hannah Hoekstra die ieder een eigen visioen van de opera voor ogen hadden. In haar film, waarin ook beelden van de voorstelling zijn te zien, toont zij hoe die visioenen al dan niet samenkomen en gestalte krijgen. Zij tilt haar film ver uit boven een making-of-documentaire met beelden van achter de schermen, en gunt de toeschouwer een ongefliterde blik in het creatieve proces.

Mariken, Visioen van een Opera is dit seizoen op meerdere plekken te zien. Wij maken de details bekend op de website en in onze nieuwsbrief.

Serge van Veggel te gast in Studio Nibelheim

Artistiek leider OPERA2DAY vertelt over Hamlet

Serge van Veggel was te gast in Studio Nibelheim, voor de podcast van Place de l’Opera met de laatste operanieuwtjes. Met François van den Anker sprak hij over Hamlet, onze nieuwe productie die op 18 januari in première gaat. Verschillende vragen passeerden de revue:  Hoe groots brengt OPERA2DAY de grand opéra van Ambroise Thomas op de planken? Welke band heeft deze opera met de stad Den Haag? Beluister het interview via deze link, vanaf 9'30''.

Kaartverkoop Hamlet gestart in alle theaters
We spelen Hamlet 25 keer in theater door het hele land, voor het eerst ook in België. De kaartverkoop is inmiddels overal van start gegaan. Reserveer kaarten en bekijk de speellijst via deze link.

 


VOLG ONS:


www.opera2day.nl
Facebook
Twitter


Wilt u inhoudelijk reageren klik dan hier

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__