....................................
BESTEL NU:

Hamlet
7 jan -11 apr tournee 
 
Meer info
Het verhaal
Kaarten en speeldata
 

....................................
 

 

 
Kunt u de nieuwsbrief niet lezen klik dan hier

"MARIKEN, VISIOEN VAN EEN OPERA" IN PREMIÈRE TIJDENS FILM BY THE SEA

Cineaste Sonia Herman Dolz brengt creatieve proces in beeld

Op zondag 10 september gaat tijdens het internationale festival Film by the Sea een bijzondere film in première: Mariken, Visioen van een OperaDe film gaat over de totstandkoming van Mariken in de tuin der lusten, de productie die OPERA2DAY produceerde met Het Nationale Theater, Asko|Schönberg en Cappella Amsterdam. De gerenommeerde cineaste Sonia Herman Dolz, die eerder films maakte over Valery Gergiev, het Nationaal Ballet en Museum Boijmans Van Beuningen, trok op met het operagezelschap tijdens de creatie. Resultaat is de filmische en muzikale documentaire Mariken, Visioen van een Opera, waarin beelden van de making-of organisch samenvloeien met beelden uit de uiteindelijke voorstelling.
 
Cineaste Sonia Herman Dolz wilde altijd al een film maken over opera, omdat het haar fascineert dat daar zo veel kunstdisciplines samenkomen. Herman Dolz bouwde een grote reputatie op met prijswinnende films als Lágrimas NegrasYo Soy Así en films over makers in de kunsten zoals The Master and His Pupil (over Valery Gergiev), De Balletmeesters (over het Nationaal Ballet) en Conducting Boijmans, over Sjarel Ex, directeur van het museum. Lees meer.

Kaartverkoop vandaag gestart - bekijk trailer

De film, die werd geproduceerd door Interakt in samenwerking met Omroep West en ondersteuning van het Mediafonds en de Gemeente Den Haag, gaat in première in Film by the Sea, het festival in Vlissingen dat zich richt op film en literatuur.  De première vindt plaats op zondag 10 september, 14.00 uur, Bioscoop CineCity Vlissingen. Op de site is ook de trailer van de film te bekijken. Bekijk de trailer en bestel kaarten.

 

VOORPROEFJES VAN HAMLET TE beluisteren DOOR HET HELE LAND

Zangers OPERA2DAY reizen langs Uitmarkten

We werken momenteel hard aan onze nieuwe productie Hamlet. Deze psychologische operathriller van de Franse componist Ambroise Thomas is vanaf 7 januari door het hele land te zien. Bekijk hier de volledige speellijst. En je kunt nu al kaartjes kopen. Wil je al iets horen uit onze voorstelling? Kom dan naar een van de uitmarkten, waar meerdere zangers die meewerken aan Hamlet gaan optreden.

Hamlet op de Uitmarkt
2 september, vanaf 19:30 uur – Musis Arnhem

Met Jan Willem Schaafsma (tenor) en Maciej Kassak (piano)

3 september, 14:30 uur – Koninklijke Schouwburg Den Haag
Met Lucie Chartin (sopraan) en Maciej Kassak (piano)

3 september, 16:40 – Parktheater Eindhoven
Met Martina Prins (sopraan), Susan Ball (piano) en regisseur Serge van Veggel

8 september, 20:50 en 22:30 uur – Alkmaar, Theater de Vest
Met Patrick Pranger (bas/bariton) en Maciej Kassak (piano)

16 september, 14:00 en 16:00 uur – Theaters Tilburg
Met Patrick Pranger (bas/bariton) en Maciej Kassak (piano)
 

Nederlands Theaterfestival toont ontwerpen voor OPERA2DAY

Kostuum "Médée" en maquette "Dolhuys Kermis" tentoongesteld

De vormgeving maakt een belangrijk onderdeel uit van het eindresultaat van een voorstelling. Twee ontwerpers waarmee we samenwerken zijn door het Nederlands Theaterfestival uitgenodigd om hun werk voor OPERA2DAY te exposeren in de tentoonstelling A slice of scenography, in de Stadsschouwburg van Amsterdam. De toegang is gratis. In de foyers van het theater kun je het kostuum bewonderen dat Joost van Wijmen ontwierp voor Médée en de maquette van Herbert Janse voor een scène uit Dolhuys Kermis.

Wie wil, kan zich op donderdag 14 september, tussen 14:30 en 16:30 uur, in de jurk van Médée laten fotograferen op het Leidse Plein door Joost van Wijmen: “Een theaterkostuum heeft in een expositie zijn oorspronkelijke functie verloren. Het is een reliek van iets wat er niet meer is, een keurig ‘museumstuk’ op een tentoonstelling. Maar wat gebeurt er wanneer een kostuum een nieuw leven krijgt? Dat wil ik onderzoeken tijdens deze fotosessie, waarin de betekenis van het kostuum verandert: iemand anders draagt het in een andere omgeving. Het kostuum van Médée uit de gelijknamige opera van Cherubini leent zich goed voor deze verandering. Want ze wordt in de opera als een fremdkörper gezien.”

Nederlands Theater Festival: A Slice of Scenography
Tentoonstelling in de Stadsschouwburg Amsterdam
Van vriidag 8 t/m zondag 17 september dagelijks te zien, vanaf 15:00 uur
Meer informatie

 

Hernán Schvartzman coacht jonge zangers Transparant

Het spelen van opera’s op originele instrumenten is een van de speerpunten van OPERA2DAY. Muzikaal leider Hernán Schvartzman doet voortdurend onderzoek naar historische uitvoeringspraktijk. Vanwege zijn expertise en ervaring werd hij door Muziektheater Transparant gevraagd om jonge musici te dirigeren en te coachen in Monteverdi’s Orfeo. Deze opera stond op het programma van het jaarlijkse zomerproject TRANSLAB, waarmee het toonaangevende gezelschap uit Antwerpen jonge zangers, musici en theatermakers tussen 15 en 25 jaar een stuk muziektheater op de planken laat brengen. In twee avontuurlijke voorstellingen in De Singel in Antwerpen werd de afdaling van Orfeus in de onderwereld verbeeld als een reis met de metro.

 


VOLG ONS:


www.opera2day.nl
Facebook
Twitter


Wilt u inhoudelijk reageren klik dan hier

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__