....................................
BESTEL NU:

 

Schubert in Scheveningen
19/20 september
2/3 oktober 
5 november
 
Meer info
Verhaal en repertoire
Kaarten en speeldata
 

....................................
 

 

 
Kunt u de nieuwsbrief niet lezen klik dan hier

Succesvol "Schubert in Scheveningen" keert terug...

...als muzikale dinervoorstelling!

Schubert in Scheveningen was afgelopen juni een hoogtepunt tijdens Festival Classique. Wegens succes gaat onze productie al dit najaar in reprise, en wel op een bijzondere manier: als dinervoorstelling. U geniet van meesterwerken van Schubert en verrassende visgerechten tijdens dit muziektheater over zeelui, pure schoonheid en liefde op het eerste gezicht. Mis het niet, er zijn maar vijf voorstellingen!

Al jaren wilde OPERA2DAY een voorstelling maken in de karakteristieke Visafslag. Het is een van de best bewaarde geheimen van de Scheveningse haven, waar de versgevangen vis dagelijks aan land wordt gehaald en verhandeld. De sfeervolle Visafslag is niet voor niets voorgedragen als Rijksmonument. Festival Classique gaf OPERA2DAY de kans om daar Schubert in Scheveningen te maken. Een enthousiast publiek liet zich afgelopen juni meeslepen door het muziektheaterstuk over vissers en onbereikbare liefde.

Culinaire samensmelting met populaire 'Zeevlam' pop-up diners

Wij zijn niet de enigen die de Visafslag hebben ontdekt. Het pop-up-restaurant Zeevlam organiseert op deze unieke plek diners die de culinaire wereld verrassen. De bezoekers zijn opgetogen over de tongstrelende schotels en mooie wijnen. Op restaurantgidssite Iens verschijnen jubelende recensies. OPERA2DAY gaat nu samenwerken met Zeevlam voor Schubert in Scheveningen. Samen met de bekende Haagse chef Bart Nijhuis creëren we een totaalervaring en laten de wereld van de vissers samensmelten met de mooiste muziek van Schubert en bijzondere visgerechten.

"Verdronken" vissersmelancholie

Vissers zingen drinkliederen op weg naar de kantine van de visafslag. Als een vissersmeisje passeert, verliest een van de vissers zijn hart. Maar hij verliest haar ook uit het oog. De visser laveert tussen hoop en wanhoop. Het onvermijdelijke noodlot van iedere visser volgt: met pijn in zijn hart vaart hij weg, het zeegat uit. We vertellen dit verhaal met muziek van Schubert, die in zijn werk opvallend vaak vissers en hun weemoedige liefdes centraal stelde. Op zee, voor lange tijd verwijderd van hun geliefden, hoor je ze haast de woorden uitspreken die Schubert toonzette: “mijn hart is als het water, kent storm en eb en vloed.” Bariton Florian Just en de accordeoniste Marieke Hopman voeren Schuberts tijdloos mooie muziek uit, samen met het Eliot Quartet en een vocaal ensemble.

Op het programma staan bekende werken van Schubert zoals fragmenten uit de kwartetten Der Tod und das Mädchen en Rosamunde en uiteraard het bekende lied Das Fischermädchen, bewerkt voor bariton en kwartet. Daarnaast verrassende parels die je ten onrechte zelden hoort, zoals drinkliederen en solostukken in fraaie arrangementen voor accordeon. Kijk voor het volledige programma en meer informatie hier.

Schuif aan... bestel nu uw kaarten - aantal plaatsen beperkt

Deze dinervoorstelling vindt plaats in de Visafslag (Visafslagweg 1, Scheveningen). Er is rondom het gebouw voldoende parkeergelegenheid, alhoewel het bij mooi weer druk kan zijn en het aan te bevelen is ruim op tijd te arriveren.

Kaarten à € 42,50 zijn verkrijgbaar via deze link.

Speellijst
Dinsdag 19 september, 19:00 uur (inloop vanaf 18:30)
Woensdag 20 september,19:00 uur (inloop vanaf 18:30)
Maadag 2 oktober, 19:00 uur (inloop vanaf 18:30)
Dinsdag 3 oktober, 19:00 uur (inloop vanaf 18:30)
Zondag 5 november, 18.00 uur (inloop vanaf 17:30)

Schubert in Scheveningen is een samenwerking van OPERA2DAY, Festival Classique en Zeevlam.


VOLG ONS:


www.opera2day.nl
Facebook
Twitter


Wilt u inhoudelijk reageren klik dan hier

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__