....................................
BESTEL NU:

DVD en HD-STREAMING
 
Dr. Miracle’s last illusion
Mariken in de tuin der lusten
La Troupe d’Orphée
 
 
 

 

 
Kunt u de nieuwsbrief niet lezen klik dan hier

Beleef deze zomer opnieuw de magie van Dr. Miracle...

Succesproductie OPERA2DAY op DVD en als Full HD stream

Dr. Miracle’s last illusion is een van onze succesvolste productie tot nu toe. Ruim 12.000 bezoekers bezochten onze 30 voorstellingen door het hele land. Niet eerder is een productie van OPERA2DAY zo vaak in het theater te zien geweest. De reacties van pers en publiek waren unaniem enthousiast. “Spectaculair” schreef de Volkskrant, “een hit” noteerde de Theaterkrant (lees hier alle reacties van pers en publiek). Heb je de voorstelling moeten missen of wil je nog een keer opgaan in de magische wereld van Dr. Miracle? Bestel dan de gloednieuwe DVD van de voorstelling of verschaf jezelf toegang tot onze Full-HD-stream. Dan kun je Dr. Miracle’s last illusion zo vaak terugzien als je wilt
 
Dr. Miracle’s last illusion was een uitdagende productie, waarin we dans, opera en illusionisme lieten samensmelten tot een betoverend nieuw geheel. Een zowel flamboyante als melancholische voorstelling met suspense, humor en horror. Het verhaal over de ongrijpbare illusionist Dr. Miracle komt tot leven met scènes uit opera's en balletten van Bellini, Offenbach, Verdi, Wagner, Stravinsky, Thomas en Menotti.
 
Over Dr. Miracle’s last illusion
In zijn rondreizend theater betovert Dr. Miracle het publiek met ogenschijnlijk luchtig variété. Hij stelt de zwaartekracht en andere natuurwetten op de proef. Tijdens een van zijn voorstellingen laat zijn assistente het leven door een tragisch ongeluk. Dr. Miracle raakt bedwelmd door de schoonheid van haar overgang naar het eeuwige licht. Hij wordt overvallen door een overweldigend verlangen om deze ervaring telkens opnieuw te ondergaan. In zijn zoektocht neemt hij steeds nieuwe gedaanten aan, en raakt hij verzeild in een mysterieuze wereld vol slaapwandelaars, waanzinnigen en dolende zielen. Kijken we naar lichtvoetige illusies? Of zien we een gedetailleerd verslag van een reeks gruwelijke moorden? Lees meer over Dr. Miracle’s last illusion.

Deze registratie werd mogelijk gemaakt dankzij steun van Fonds 1818 en alle donaties via Voor de Kunst.

 

... of geniet van onze klassiekers!

La Troupe d'Orphée, "Opera van het jaar"

De lezers van Place de l’Opera riepen La troupe d’Orphée uit tot de mooiste operaproductie van 2014. Met deze “Opera van het jaar” brachten we een hommage aan de troupes die tijdens de achttiende eeuw met muziektheatervoorstellingen door Europa trokken. Wij lieten zo’n troupe opnieuw ten tonele verschijnen in de Grote Kerk in Den Haag met een voorstelling waarin het oeuvre van Marc-Antoine Charpentier centraal staat. Diens korte opera La descente d’Orphée aux enfers combineerden we met delen uit muziektheaterstukken die hij schreef voor Molière, de beroemde toneelschrijver. La troupe d’Orphée was volgens de pers “een betoverend saluut” aan de troupes “overlopend van spelplezier”, “een adembenemende Orphée.” “Zelden klonk oude muziek zo nieuw”, kortom “een waar mirakel”.
 
 

'Huiveringwekkend mooi': Mariken in de tuin der lusten

In 2015 speelde OPERA2DAY de gloednieuwe opera Mariken in de tuin der lusten. Ook deze productie is verkrijgbaar op DVD of online te zien als Full-HD-stream. Niemand minder dan de bekroonde cineaste Sonia Herman Dolz filmde de voorstelling die is gebaseerd op het middeleeuwse verhaal van Mariken van Nieumeghen. Mariken in de tuin der lusten was te zien in 20 bomvolle theaters. Daar zijn we trots op, want het lukt tegenwoordig nog maar zelden om voor een nieuw gecomponeerde opera zoveel publiek op de been te krijgen. Door het hele land raakten de bezoekers betoverd door de muziek van Calliope Tsoupaki, de spannende enscenering van Serge van Veggel, het toneelspel van Hannah Hoekstra en de prestaties van de zangers. In de pers verschenen juichende recensies. De Volkskrant schreef: “De voorstelling heeft alles wat je maar kunt wensen”. Het NRC typeerde de productie als “een begeesterde, bij vlagen grandioze voorstelling”. Het Parool roemde de “voortreffelijk cast” waarin een “sterk spelende Hannah Hoekstra” volgens Trouw het middelpunt was. Het Limburgs Dagblad vatte het kernachtig samen: “huiveringwekkend mooi”.
 

VOLG ONS:


www.opera2day.nl
Facebook
Twitter


Wilt u inhoudelijk reageren klik dan hier

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__