....................................
BESTEL NU:

Schubert in Scheveningen
25 juni 
 
Meer info
Verhaal en repertoire
Kaarten en speeldata
 

....................................
 

 

 
Kunt u de nieuwsbrief niet lezen klik dan hier

Schubert in Scheveningen

Nieuwe locatievoorstelling OPERA2DAY voor Festival Classique

In de eerste binnenhaven met de zilte lucht van de zee strijkt OPERA2DAY neer voor Schubert in Scheveningen. Een locatievoorstelling tijdens Festival Classique. Het is een muzikale en theatrale belevenis over zeelui, pure schoonheid en liefde op het eerste gezicht. De bariton Florian Just en de accordeoniste Marieke Grotenhuis treden op met het Eliot Quartet en een vocaal ensemble. Schubert in Scheveningen is op zondag 25 juni vier keer te zien.

Al jaren wilde OPERA2DAY een voorstelling maken in de karakteristieke Visafslag, gelegen aan de haven van Scheveningen. Een plek met een grote geschiedenis. En een plek waar de geschiedenis nog zijn tanden in zal zetten, want het gebied zal vanaf volgend jaar worden vernieuwd. Met Festival Classique grijpen we nu de kans om er nog eenmaal een mooi en melancholisch verhaal te vertellen. Een verhaal op basis van de muziek van Schubert, die zo vaak vissers en hun weemoedige liefdes centraal stelde. Op zee, voor lange tijd verwijderd van hun schonen, hoor je ze haast de woorden zeggen die Schubert toonzette: "mijn hart is als het water, kent storm en eb en vloed."
 
Toen de ideeën van Visafslag en Schubert samenkwamen, zag regisseur Serge van Veggel direct een muziektheatervoorstelling voor zich. Vissers zingen drinkliederen op weg naar de kantine van de visafslag. Als een vissersmeisje passeert, verliest een van de vissers direct zijn hart. Maar hij verliest haar ook uit het oog. De visser laveert tussen hoop en wanhoop. Het onvermijdelijke noodlot van iedere visser volgt: met pijn in het hart vaart hij weg, het zeegat uit.
 
Op onbereikbare liefde baseerde Schubert zijn mooiste muziek. Geen componist verklankte de ‘de storm, eb en vloed’ in de liefde zo rijkgeschakeerd. Het verhaal van Schubert in Scheveningen wordt verteld met liederen voor bariton solo en voor vocaal ensemble, met delen uit strijkkwartetten en met solowerken. Bekende meesterwerken klinken naast te weinig uitgevoerde parels.
 

Bestel nu kaarten - Laatste voorstelling al uitverkocht

Schubert in Scheveningen is op zondag 25 juni vier keer te zien: om 10.30, 12.30, 14.30 en 16.30 uur. De voorstelling duurt een uur en vindt plaats in de Visafslag, Visafslagweg 1, 2583 DM Scheveningen. Er is voldoende parkeergelegenheid rondom het gebouw. Er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar per voorstelling. De laatste voorstelling was direct na de start van de kaartverkoop bij Festival Classique al uitverkocht. Wees er dus ben er snel bij en mis het niet!

Kaarten
Kaarten van € 25, inclusief een drankje na afloop, zijn te bestellen via de website van Festival Classique.
 

Florian Just

Florian Just is een succesvolle bariton. In vele opera’s was hij te bewonderen, van het Grachtenfestival tot het beroemde Teatro Colón. Maar ook in het lied excelleert hij. Het is te beluisteren op zijn debuut-cd Monologe uit 2016, die door pers in binnen- en buitenland de hemel in is geprezen. Met Schubert heeft Florian Just veel affiniteit. Tijdens het internationale concours Schubert und die Musik der Moderne sleepte hij de Schubert-prijs in de wacht. Ook won hij de eerste prijs en de persprijs van het Vriendenkransconcours in het Amsterdamse Concertgebouw.
 

Marieke Grotenhuis

Marieke Grotenhuis behoort tot de top van accordeonisten in Nederland. Zijn trad op met het Concertgebouworkest en met de componist Mauricio Kagel in een concert voor het koninklijk huis. Tientallen nieuwe composities zijn voor haar geschreven, door vooraanstaande componisten als Martijn Padding, David Dramm en Chiel Meijering. Zij richtte een muziektheatergezelschap op en doceert aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds juni 2015 is zij artistiek leider van het Bach Festival Dordrecht.
 

Het Eliot Quartet

Het Eliot Quartet is een van de weinige strijkkwartetten dat laatklassiek en vroegromantisch repertoire speelt op historische instrumenten, onder aanvoering van Rebecca Huber (foto). De musici van het ensemble, dat in 2012 is opgericht, hebben een voorliefde voor Beethovens strijkkwartetten, en in het bijzonder voor zijn late kwartetten. Stukken die zelden worden gespeeld op historische instrumenten. De kwartetleden doen veel onderzoek naar historische strijktechnieken en muzieknotatie en werken nauw samen met deskundigen zoals Claire Holden, Jaap ter Linden en Christoph Coin.

 


VOLG ONS:


www.opera2day.nl
Facebook
Twitter


Wilt u inhoudelijk reageren klik dan hier

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__