....................................
BESTEL NU:

Hamlet
7 jan -11 apr tournee 
 
Meer info
Verhaal en repertoire
Kaarten en speeldata
 

....................................
 

 

 
Kunt u de nieuwsbrief niet lezen klik dan hier

Hamlet, een psychologische thriller zonder weerga

OPERA2DAY presenteert meesterlijke opera naar Shakespeare

OPERA2DAY presenteert komend seizoen Hamlet. Een ‘grand opéra’ en een psychologische thriller zonder weerga van Ambroise Thomas. De Franse componist baseerde zijn meesterwerk op Shakespeare’s gelijknamige toneelstuk. We geven maar liefst 25 voorstellingen in heel Nederland en België. De première vindt plaats op 18 januari 2018 in onze thuisbasis, de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De kaartverkoop is in meerdere theaters al gestart
 
Met onze nieuwe productie willen we deze opera weer stevig op de kaart zetten. Het stuk verdient het. Niet voor niets werd Hamlet een eeuw geleden door liefhebbers gekoesterd als een hoogtepunt in het operarepertoire. De muziek is betoverend, het verhaal ijzersterk. Je zit van begin tot eind op het puntje van je stoel. Voor elke bariton was het een droom om de titelrol te mogen zingen. De sopraan die Ophélia vertolkte, kon schitteren in een van de mooiste waanzinsscènes ooit. Voor beroemde diva’s was het een glansrol.
 
We slaan een avontuurlijke weg in. Want we laten opera samengaan met film. Met filmbeelden van Margo Onnes dringen we diep door in Hamlets geesteswereld. Deze cineaste laat zich inspireren door de rijke traditie van de film noir.
 
Met Hamlet brengen we voor de tweede keer een negentiende-eeuwse Franse opera op de planken. Over onze eerste Franse opera Médée schreef de NRC: ‘Een bloedstollende voorstelling, die de toeschouwer ontredderd achterlaat’. En ook Hamlet is een indringende opera, die je raakt.
 
 

Een theaterhit tot 1919

Na honderd jaar weer terug in de Koninklijke Schouwburg

De opera van Ambroise Thomas (1811-1896) heeft alles wat je van een uitvoering van Shakespeare’s Hamlet mag verwachten. We zien het verziekte hof van koning Claudius in alle decadentie op het toneel verschijnen. We kunnen meeleven met de innerlijke strijd van Hamlet. De geestverschijning van zijn overleden vader is omgeven met mysterie. Voor Ophélia die aan waanzin ten prooi valt, componeerde Thomas zeldzaam ontroerende muziek.

Na de première in 1868 in Parijs - in 2018 precies 150 jaar geleden - was Hamlet decennialang een van de meest gespeelde opera's. Ook in Nederland. Tot 1919 is de opera 153 (!) keer uitgevoerd in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag, die toen hoofdzakelijk dienstdeed als operahuis.

Een kleine 100 jaar later baseren de Haagse gezelschappen OPERA2DAY en het New European Ensemble hun muzikale interpretatie op de partituren en partijen van die Haagse uitvoeringen, die zij in de archieven hebben teruggevonden. Beide partners werkten recent nog samen in Dr. Miracle's last illusion, een voorstelling die volgens de pers 'spectaculair’ was (de Volkskrant) en 'een hit' (de Theaterkrant).

Elders in het land

Een helse komedie - 2e kaart cadeau!

In Een helse komedie kruipt acteur Mark Rietman in de huid van de Oostenrijkse vrouwenmoordenaar Jack Unterweger, met twee sopranen en een orkest als tegenspelers. Deze muziektheaterproductie van Het Nationale Theater en het Residentie Orkest wordt exclusief opgevoerd in de Koninklijke Schouwburg, t/m zondag 21 mei 2017.

Kaarten
Boek nu uw ticket en krijg de tweede cadeau. Voer actiecode 2voor1 in bij uw online bestelling op www.hnt.nl/helsekomedie of bel 0900-3456789 (10 cpm).
 

Operadagen Rotterdam 2017

Van 12 tot en met 21 mei vindt de twaalfde editie plaats van Opera Dagen Rotterdam. De grenzen van het genre opera worden tot het uiterste opgerekt in meer dan 100 voorstellingen door de hele stad: op de grote cultuurpodia, maar ook op pleinen, bovenop winkels, in de haven en zelfs in een fitnesscentrum. Kijk op www.operadagenrotterdam.nl voor alle informatie.
 

VOLG ONS:


www.opera2day.nl
Facebook
Twitter


Wilt u inhoudelijk reageren klik dan hier

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__