....................................
BESTEL NU:

Dr. Miracle's last illusion
 
3 feb-12 apr landelijke tournee
 
Meer info
Verhaal en repertoire
Kaarten en speeldata
Trailer
Recensies
....................................
 

 

 
Kunt u de nieuwsbrief niet lezen klik dan hier

Dr. Miracle in Carré – laatste voorstelling in de Randstad

en nog 7 voorstellingen elders in het land

Momenteel reizen we rond met Dr. Miracle’s last illusion. Het is onze grootste tournee tot nu toe. Onze bejubelde voorstelling over de illusionist Dr. Miracle brengen we tot in de verste uithoeken van het land. Aanstaande zondag 19 maart spelen we in Amsterdam, in het Koninklijk Theater Carré. De locatie past de voorstelling als een handschoen. Want Carré, waar ooit vele illusionisten over de vloer kwamen, is gebouwd rond 1900, dezelfde tijd waarin Dr. Miracle zich afspeelt. Onze voorstelling in Carré is de laatste in de Randstad. 

Na Carré is Dr. Miracle nog te zien in Emmen, Enschede, Tilburg, Drachten, Assen, Nijmegen en Groningen.

Bekijk de volledige speellijst op onze website

Dr. Miracle in een notendop

Misschien ontvang je onze nieuwsbrief voor het eerst. Voor de zekerheid schetsen we nog een keer waar Dr. Miracle over gaat. Het is onze meest ambitieuze productie tot nu toe. Illusionisme, opera en dans smelten samen tot een magisch nieuw geheel. Het resultaat is ‘spectaculair’ (de Volkskrant). De illusionist Woedy Woet (Dr. Miracle) excelleert met ‘geweldige en ingenieuze goochelacts’ (Trouw). Zijn assistentes en slachtoffers zijn ‘drie prima sopranen’en één danseres (‘dromerige dans’). Het ‘gloeiende New European Ensemble’ (NRC) musiceert in de orkestbak. ‘Gaat dat zien!’ (Place de l'opera).

Het verhaal
De ongrijpbare illusionist Dr. Miracle betovert zijn publiek met ogenschijnlijk luchtig variété. Tijdens een voorstelling sterft zijn assistente door een tragisch ongeluk. Dr. Miracle ziet haar overgaan naar de andere wereld en raakt bedwelmd door de schoonheid van het eeuwige licht. Die ervaring wil hij steeds opnieuw weer ondergaan. In zijn zoektocht neemt hij telkens nieuwe gedaanten aan. Hij raakt verzeild in een mysterieuze wereld vol slaapwandelaars, waanzinnigen en dolende zielen. Kijken we naar lichtvoetige illusies? Of zien we een gedetailleerd verslag van een reeks gruwelijke moorden? 
Lees meer op onze website.

 

Elders in het land

European Union Baroque Orchestra speelt Bach en Händel in Den Haag

Ze worden geprezen om hun bevlogenheid, energie en toewijding. Als de musici van het European Union Baroque Orchestra concerten geven, klimt het publiek op de stoelen en reiken recensenten naar superlatieven. Hun geheim? De samenstelling van het ensemble verandert elk jaar. Alleen de beste barokmusici komen in aanmerking voor een plek. Zij werken intensief met de beste dirigenten en solisten om tot in de puntjes voorbereid op tournee te gaan. Dit jaar staat het ensemble onder leiding van de vermaarde dirigent Lars Ulrik Mortensen. Op het programma staan cantates en soloconcerten van Händel en Bach, waaronder Weichet nur, betrübte Schatten, een sprankelende bruiloftscantate en tevens een ode aan de lente. Een concert van Musica Antica da Camera.

Donderdag 23 maart, 20:15 uur. Lutherse Kerk Den Haag.
European Union Baroque Orchestra speelt Händel en Bach o.l.v. Lars Ulrik Mortensen. Met Maria Keohane (sopraan).
Meer informatie en kaartverkoop: www.musantica.nl.

 


VOLG ONS:


www.opera2day.nl
Facebook
Twitter


Wilt u inhoudelijk reageren klik dan hier

Klik op deze link om af te melden: __UNSUBSCRIBE_LINK__