OPERA2DAY

Over onze projecten

OPERA2DAY organiseert bij haar meeste producties educatieprojecten voor het middelbaar onderwijs. Projecten waarin wij leerlingen een actieve rol in of rondom de voorstelling geven, en hen zo betrokken en enthousiast maken voor opera. 
Klik hier voor meer informatie over ons huidige project voor het VO.

Heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met Mieke van der Ven, via educatie@opera2day.nl of 06-23365583.

 

OPERA2DAY is Cultuurkaartacceptant.

 

Reacties van docenten

"Ik denk werkelijk dat dit een van de beste projecten is geweest die ik de afgelopen jaren heb gedaan met een kunstklas."

“Toen het doek viel, stonden de leerlingen onmiddellijk op om te klappen. Ze zeiden dingen als: "Ooo maar ik wist niet dat opera zó was" en "we gaan volgend jaar weer!".”

“Als ergens vijf sterren uitgedeeld zouden mogen worden, zouden deze gaan naar de educatieve dienst van Opera2Day, die met de voorbereiding en uitvoering er zorg voor heeft gedragen dat deze leerlingen een onvergetelijke ervaring hebben gehad.”

“Echt wel de kracht dat de inbreng van de leerlingen zo'n geslaagde en ook inhoudelijke rol heeft. Ze zaten allemaal te stralen van trots.”

“De leerlingen vonden de voorstelling bijzonder, een paar leerlingen waren zelfs bijzonder geraakt. Er was een jongen bij die vertelde dat hij halverwege moest huilen omdat hij Roderick zo goed kon begrijpen.”

“Wat een onvoorstelbaar goed idee, om de leerlingen in een moeilijke discipline als opera te laten participeren. Met enthousiasme, gecombineerd met vakkundigheid is door OPERA2DAY een stuk kunstbeleving neergezet, dat er voor gezorgd heeft dat onze leerlingen opera anders zijn gaan zien en voelen.”

“De workshop was echt geweldig! De inhoud sloot erg goed aan bij de kennis van de leerlingen (erg knap in elkaar gezet). Wellicht het mooiste compliment kwam van een leerlingen die mij vertelde dat de leerlingen die er niet bij konden zijn dit heel erg leuk hadden gevonden en echt iets gemist hadden!”

“De leerlingen zijn zonder uitzondering heel positief en vol trots dat hun taart-ontwerpen op het toneel zijn verschenen en naderhand te zien waren in de foyer.”

  • '

    'OPERA2DAY bewees opnieuw dat men rekening moet houden met dit Haagse opera-bedrijf, dat vanuit traditie de ene sensationele voorstelling na de andere realiseert'

    '
  • Theaterkrant
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Check hier onze privacyverklaring.
Accepteer Weiger