OPERA2DAY

Serge van Veggel

Serge van Veggel

Artistiek directeur

Serge van Veggel is een van de oprichters van OPERA2DAY. In de afgelopen jaren ontwikkelde hij er als artistiek leider en regisseur een reeks voorstellingen met een divers karakter. Hij werd opgeleid als Neerlandicus en studeerde af op de kunstopvattingen van componist Alphons Diepenbrock. Na ervaring te hebben opgedaan aan de organisatiekant van de cultuur (onder meer als verantwoordelijke voor het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival en als hoofd communicatie van De Doelen in Rotterdam) richtte hij zich op de regie van opera en muziektheater. Daartoe hij ervaring op in assistentschappen en regiestages bij producties van Operastudio Nederland (Harry Kupfer), RO Theater (Alize Zandwijk), Onafhankelijk Toneel / Opera O.T. (Mirjam Koen en Gerrit Timmers) en De Nederlandse Opera (Pierre Audi).

Voor OPERA2DAY regisseerde Van Veggel in 2007 Purcells The Fairy Queen, gevolgd door La Giuditta en, ook in het theater, Cherubini's Médée, in een nieuwe eigen bewerking. Locatievoorstelling Dolhuys Kermis werd gekozen in een van de top vijf lijstjes van NRC Handelsblad van beste voorstellingen van 2012. La troupe d’Orphée werd door professionals genomineerd voor en door het publiek gekozen als 'Opera van het jaar 2014', kreeg een eerste vijfsterrenrecensie en kwam opnieuw in de lijstjes van NRC. In 2014 keerde hij eenmalig terug bij het Gergiev Festival waarvoor hij vroeger verantwoordelijk was voor Niemandsland, een locatievoorstelling over de Eerste Wereldoorlog.

Buiten werk voor OPERA2DAY regisseert Van Veggel onder meer scenische liedrecitals (onder meer rondom Szymanovski-liederen), concerten (in 2016 bijvoorbeeld voor het Nederlands Kamerorkest) en een reeks muziektheatervoorstellingen, onder meer een reeks voorstellingen in de Laurenskerk Rotterdam voor Domestica Rotterdam en Handels Belshazzar.

  • '

    'In Den Haag voltrekt zich een waar mirakel'

    '
  • Theaterkrant